Сирний суп з болгарським перцем і куркою
Інгредієнти:
- плавлені сирки (“Дружба”) або м’який плавлений сирок - 200 г
- куряче філе - 250 г
- болгарський перець - 350 г
- картопля - 300 г
- цибуля - 150 г
- морква - 100 г
- вершкове масло - 50 г
- зелень петрушки
- сіль, чорний мелений перець
- часник (за бажанням) - 2-3 зубчики
Приготування сирного супу з болгарським перцем і куркою.
Куряче філе залити холодною водою (2 л.), довести до кипіння, зібрати піну, трохи посолити і варити приблизно 20 хв.
Тим часом цибулю почистити і порізати дрібними кубиками.
Моркву також почистити, дрібно нарізати або натерти на крупній терці.
Почищену картоплю порізати кубиками.
Болгарський перець очистити від плодоніжки та насіння і нарізати короткою соломкою.
Відварене куряче філе вийняти з каструлі, нарізати довільними шматками і знову викласти в каструлю з бульоном.
Цибулю і моркву спасерувати на вершковому маслі.
До киплячого бульйону додати картоплю…
…і болгарський перець. Довести до кипіння і варити 10 хв.
Потім додати спасеровані моркву і цибулю.
Слідом за цибулею з морквою поступово додати нарізаний кубиками сир, постійно помішуючи ложкою до повного розчинення сиру.
Суп при потребі досолити, поперчити і, за бажанням, додати вичавлений часник. Довести до кипіння і відставити з вогню.
Гарячий суп розлити в порційні тарілки і посипати січеною зеленню петрушки. Сирний суп з болгарським перцем і куркою готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!