Український червоний борщ
Інгредієнти на 3,5 - 4 л. води:
- яловичина - 600-700 г
- буряк - 500 г
- картопля - 500 г
- морква - 200 г
- цибуля - 200 г
- помідори - 300 г або 3 ст. л. томатної пасти
- капуста - 300 г
- часник - 3-4 зубчики часнику
- лавровий лист - 3-4 шт.
- оцет - 1-2 ч. л.
- сіль, перець
Приготування:
М'ясо відварити протягом 1,5 години.
Потім нарізати м'ясо кубиками.
Додати в каструлю.
Цибулю подрібнити.
Моркву натерти на крупній терці.
Буряк помити, трохи відварити (приблизно 30 хв.) очистити від шкірки і нарізати соломкою.
Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і нарізати дрібними кубиками.
Капусту нашаткувати соломкою.
Буряк обсмажити на соняшниковій олії.
Потім додати помідори (чи томатну пасту), оцет і тушкувати протягом 5-7 хв.
Цибулю обсмажити на соняшниковій олії.
Додати моркву і обсмажити.
Картоплю нарізати кубиками.
У киплячий бульон додати картоплю, довести до кипіння і посолити.
Потім додати капусту і поварити на невеликому вогні 5 хв.
Тоді додати буряк і варити ще 10 хв.
Потім додати цибулю і моркву.
Додати лавровий лист, поперчити і якщо необхідно досолити.
Витиснути через часникодавку часник і відставити з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 20-30 хв.
При подачі в тарілку додати сметану, січену зелень.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!