Сочевицю промити 3-4 рази, висипати у киплячу воду і нехай вариться.
Тим часом знімаємо з помідорів шкірку, а щоб це вийшло швидко,– робимо неглибокі надрізи навхрест (як на фото) і ошпарюємо кип'ятком. Після цього шкірка знімається легко.
Нарізаємо очищені від шкірки помідори кубиками.
Одну з трьох цибулин нарізаємо дрібними кубиками.
Дві інші цибулини розрізаємо на четвертинки і нарізаємо плюстерками (цю цибульку будемо смажити).
Нарізаємо часник крупними шматочками.
За 15 хв. до готовності сочевиці (скільки варити сочевицю дивіться на упаковці) в каструлю додаємо нарізану кубиками цибулину, помідори, часник, сіль, перець, лавровий лист і кумін (зіру).
Поки наш суп вариться, обсмажуємо цибульку до золотавого кольору (дві цибулини, які були нарізані крупніше).
Коли сочевиця готова, додаємо засмажку і даємо покипіти ще 3 хв. (підсмажену цибульку можна додати як в каструлю з юшкою, так і безпосередньо при подачі страви). При подачі додати подріблену петрушку. Наш Суп зі сочевиці готовий.