Приготування кабачкового торта.
Як я і обіцяла, публікую дуже гарний рецепт кабачкового тортика, який особливий тим, що кабачкові коржі перекладаються не лише помідорами і майонезом з часником, як це часто буває, а ще й підсмаженою молодою морквою і цибулею, що надає страві особливого смаку. А ще раджу не полінуватись і приготувати домашній майонез, – так буде корисніше і смачніше :)
Спершу готуємо кабачкові коржі. Кабачки натерти на терці з великими отворами, посолити, перемішати і залишити на 10-15 хв., щоб кабачки пустили сік. Потім кабачковий сік трошки відтиснути.
До кабачків додати збиті яйця,…
… зелень петрушки і вичавити три зубчики часника. Перемішати.
Потім додати борошно, знову перемішати, при потребі досолити і поперчити за смаком.
На розігріту сковорідку ( діаметр дна 18-19 см) з невеликою кількістю олії викласти приблизно 4 ст. л. кабачкового «тіста», розрівняти ложкою і на невеликому вогні обсмажити з обох боків до рум’яної скоринки. Таким чином спекти 5 «коржів» товщиною 3 -5 мм.
Тепер готуємо овочі для перекладання коржів. Цибулю порізати дрібними кубиками, моркву потерти на дрібній терці.
На невеликій кількості олії спочатку обсмажити цибулю до прозорого стану.
Потім додати натерту моркву і, помішуючи, смажити на малому вогні 15-20 хв. Морква має добре зм’якнути і зовсім не хрумтіти на зубах, тому слід використовувати молоденьку моркву. Овочі посолити і поперчити за смаком.
Помідори опустити в окріп на 20 с., потім облити холодною водою, зняти шкірку і нарізати їх кружальцями товщиною 2 - 3 мм.
До майонезу вичавити один зубчик часника і перемішати.
На тарілку покласти корж, змастити його майонезом.
Моркву з цибулею розділити на 4 частини. Одну частину рівномірно викласти тоненьким шаром на корж з майонезом.
На моркву викласти кружальця помідорів.
Змастити їх майонезом і викласти наступний корж.
Таким чином перекласти всі коржі. Останній корж змастити майонезом і притрусити тертим вареним яйцем.
Торт прикрасити помідорами та листочками петрушки. Кабачковий торт помістити в холодильник на 2 год., після чого можна подавати до столу.