Суп-пюре з гарбуза

Суп-пюре з гарбуза. Рецепт приготування.
Інгредієнти на 1 л. води:
  • гарбуз - 1 кг
  • ріпчаста цибуля - 150 г
  • цибуля порей (біла частина) - 150 г
  • помідори - 300 г
  • часник - 2 зубчика
  • корінь імбиру - 2 см.
  • вершкове масло - 70 г
  • вершки (10-20%) - 200 г
  • гарбузове насіння - півсклянки
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
Суп-пюре з гарбуза.
Приготування супу-пюре з гарбуза.

Якщо вам до вподоби смак гарбуза, – обов’язково приготуйте цей смачний осінній суп. Він гарно смакує зі смаженим гарбузовим насінням. Також цей суп можна подавати з твердим тертим сиром “Пармезан” / “Грана падано”, зі смаженою шинкою чи беконом, або (як і будь-який суп-пюре) з хрумкими сухариками.

Запікаємо гарбуз.
Гарбуз очистити від насіння, помістити його зрізом вверх в розігріту до 200 °С духовку на 40-45 хв.
Порізана кільцями цибуля-порей.
Цибулю порей нарізати кільцями.
Порізана півкружальцями цибуля.
Ріпчасту цибулю очистити і нарізати півкільцями.
Порізані кубиками томати.
Помідори очистити від шкірки і порізати кубиками. Щоб легко зняти шкірку, помідори слід на 20 с. опустити в киплячу воду.
Порізаний плюстерками часник.
Часник подрібнити ножем.
Натертий на дрібній терці корінь імбиря.
Імбир очистити від шкірки і натерти на дрібній терці.
Порізаний кубиками гарбуз.
Печений гарбуз очистити від шкірки і нарізати невеликими шматками.
Вершкове масло в каструлі.
В каструлі розтопити вершкове масло, додати цибулю порей і ріпчасту цибулю.
Ріпчаста цибуля і цибуля-порей смажаться.
Смажити на середньому вогні до прозорого стану.
Додаємо часник і імбир.
Потім додати часник і імбир , помішуючи, смажити 1 хв.
Додаємо томати.
Додати нарізані помідори, смажити 10-15 хв., періодично помішуючи.
Додаємо гарбуз і заливаємо воду.
Потім в каструлю викласти нарізаний гарбуз, додати 1 л. води, швидко довести до кипіння, накрити кришкою і варити на малому вогні 20 хв.
Смажимо насіння гарбуза.
Тим часом на середньому вогні обсмажити на сухій сковороді гарбузове насіння. Насіння слід постійно помішувати, щоб воно не підгоріло.
Блендером доводимо вміст каструлі до стану пюре.
Зварений гарбуз з овочами подрібнити блендером до стану пюре.
Доливаємо в каструлю вершки.
Додати вершки.
Додаємо сіль, чорний мелений перець, перемішуємо. Суп-пюре з гарбуза готовий.
Поперчити, добре посолити, помішуючи, довести до кипіння і відставити з вогню.
Втискаємо в рис дві головки часнику.
Суп розлити в порційні тарілки і посипати смаженим гарбузовим насінням. Суп-пюре з гарбуза готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 28714
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-10-12
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (4):***дерівка | 2013-06-14
Як цікаво. А я помідорів не клала в такий суп і порій також, треба спробувати, дякую за добру ідею. Ще раджу посипати меленим мускатом, ну дуже він туди до смаку :)
Марія | 2014-10-13
Суп-пюре просто СУПЕР!!!
Іріша | 2014-11-10
Сьогодні готувала. Суп-пюре бомба!!!! Дуже смачнючий! І синочку якому 1 рочки і 3 міс. також йому смакувало! Дякую за хороший рецепт!!!
Люба | 2014-11-10
На здоров’я Вам і Вашаму синочку :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору