Чахохбілі

Чахохбілі. Рецепт приготування.
Інгредієнти:
  • курячі стегна - 1 кг
  • помідори - 500 г
  • ріпчаста цибуля - 400 г
  • болгарський перець - 150 г
  • часник - 5-6 зубчиків
  • петрушка - 1 пучок
  • коріандр - 1 ч. л.
  • хмелі-сунелі - 1 / 2 ч. л.
  • мелений гострий червоний перець - 1 / 2 ч. л.
  • свіжомелений чорний перець, сіль - за смаком
  • вода - 1 склянка (200 г)
Чахохбілі.
Приготування чахохбілі.
Шматки курячих лапок.
Курячі стегна промити, обсушити і нарізати крупними шматками.
Нарізана півкільцями цибуля.
Цибулю очистити, нарізати півкільцями.
Очищені від шкірки і порізані кубиками помідори.
Помідори занурити в киплячу воду на 20 с., потім обдати холодною водою і зняти шкірку. Очищені томати порізати кубиками.
Нарізаний соломкою болгарський перець.
Болгарський перець очистити від насіння і плодоніжки, нарізати короткою соломкою.
Кури обсмажуються.
На гарячій сковороді розігріти соняшникову олію (1-2 ст. л.), викласти туди курячі стегна і на великому вогні рівномірно обсмажити їх до рум’яної скоринки. Солі наразі не додавати!
Додаємо до смажених кур цибулю.
Потім додати нарізану цибулю і, час від часу помішуючи, смажити 5 хв. на великому вогні.
Обсмажені стегна і цибулю викласти в сотейник.
Перекладаємо кури з цибулею в сотейник.
Додаємо в сотейник помідори, перець і воду.
Слідом викласти нарізані помідори і болгарський перець, налити воду.
Додаємо спеції.
Потім вміст сотейника добре посолити, поперчити, додати коріандр, хмелі-сунелі і червоний гострий перець. Все перемішати, швидко довести до кипіння, накрити кришкою і на малому вогні варити приблизно 20 хв., до готовності курки.
Дрібно нарізані петрушка і часник.
Тим часом зелень петрушки і часник подрібнити ножем.
Додаємо в сотейник петрушку і часник. Чахохбілі готове.
Коли курятина готова, – сотейник відставити з вогню, викласти туди часник і петрушку, перемішати, накрити кришкою і дати настоятися 5-10 хв. Чахохбілі готове.
Подавати чахохбілі з рисом, притрусивши січеною зеленню петрушки.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 24645
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-11-07
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (16):Наталка | 2014-05-20
Спробувала – і закохалася! Супер рецепт! Один з найулюбленіших! Дякую.
Люба | 2014-05-20
На здоров’я :)
Богдан | 2014-09-18
Про авторське право написано, що повне чи часткове капіювання матеріалів сайта заборонено - це зрозуміло, але якщо при копіюванні подавати адресу сайта чи тоді можливо копіювати? Хочеться передрукувати деякі рецепти і разом з тим вказати джерело їхнього походження.
Люба | 2014-09-18
Богдане, вказавши джерело, звісно можете скористатись матеріалами сайту :)
viki | 2015-02-09
Супер рецепт! Дякую Вам!
Ірина | 2015-06-27
Дуже смачна страва і легко готується ) Спасибі за рецепт!
Люба | 2015-06-27
На здоров’я!
Ірина | 2015-08-28
Дуже смачно!!! Просто бомба!
Тетяна | 2015-11-11
Готувала чахохбілі, пані Любцю, за вашим рецептом в мультиварці. Виходить трошки ніжніше ніж при тушінні на газі. Швидко і дуже СМАЧНО! Дякую. Натхнення вам!
Люба | 2015-11-12
Тетяно, дякую Вам за відгук і побажання. Всього Вам найкращого!
Оля | 2016-07-06
Чи можна цю страву подавати як перше блюдо?
Люба | 2016-07-06
Чахохбілі це все ж таки підлива, але, якщо комусь засмакує зі скибкою хліба, – то чому б і ні :)
Уляна | 2016-11-04
Що сюди на гарнір підходить? Крім картоплі :)
Люба | 2016-11-04
Уляно, чахохбілі ще гарно смакує з рисом.
Олександр | 2019-09-21
Люба я вибачаюсь, але в мене таке питання, Води всього 200мл я вірно зрозумів?
Люба | 2019-09-21
Олександре, ви все правильно зрозуміли, води потрібно всього 200 мл.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору