Кулінарні рецепти з покроковими фотографіями.

Вареники з лівером

Вареники з лівером. Рецепт приготування.

Інгредієнти для начинки:

  • яловичий лівер (серце і легені) - 1,2 кг
  • ріпчаста цибуля - 300 г
  • соняшникова олія для смаження
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком

Інгредієнти для тіста:

  • борошно - 500 г
  • вода - приблизно 250 мл.
  • сметана - 3 ст. л.
  • сода харчова - 1 / 2 ч. л.

А також:

  • вершкове масло
  • сіль
Вареники з лівером.


Приготування вареників з лівером:

Серце очистити від жиру, легені від “трубок”, нарізати невеликими шматками, добре промити.
Серце і легені очищені, промиті і нарізані шматками.
Легені з серцем викласти в каструлю, залити водою, посолити, швидко довести до кипіння, зняти піну і варити до готовності (приблизно 1,5 год.). При бажанні, за півгодини до готовності можна додати очищену цілу цибулину і лавровий лист.
Нарізані серце і легені варяться.
Цибулю очистити від шкірки, нарізати кубиками і обсмажити на соняшниковій олії до золотистого кольору.
Цибуля обсмажується.
Зварені серце та легені промити під проточною водою і пропустити через м’ясорубку.
Лівер, пропущений через м’ясорубку.
Додати смажену цибулю (з олією), 2-3 ст. л. бульйону, в якому варився лівер, посолити, поперчити і добре помнути рукою чи ложкою.
До меленого ліверу додаємо смажену цибулю, сіль, перець.
Готуємо тісто для вареників. В глибоку посудину просіяти борошно, додати соду, перемішати.
Додаємо до борошна сіль і соду.
Потім додати сметану, злегка перемішати.
Додаємо сметану.
Поступово вливаючи воду, замісити тісто.
Додаємо воду.
Готове тісто повинно бути ніжне і еластичне. При бажанні тісто можна загорнути в харчову плівку і покласти на 30-40 хв. в холодильник.
Тісто готове.
Потім тісто розділити на дві частини. Одну частину на присипаній борошном стільниці розкачати в круг товщиною приблизно 2 мм. Склянкою витиснути кружечки, рештки додати до тіста, що залишилося.
Розкачане тісто.
На кружечки викласти начинку і зліпити вареники (як на фото).
Вареник з лівером.
Вареники викласти в киплячу підсолену воду, швидко довести до кипіння і на середньому вогні варити приблизно 3 хв. до готовності тіста.
Вареники з лівером варяться.
Готові вареники викласти в порційні тарілки, полити розтопленим, злегка підсоленим вершковим маслом. Вареники з лівером готові.
Вареники з лівером готові.
Вареники з лівером при подачі можна притрусити подрібненою зеленою цибулею.

Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!

Кількість переглядів: 12488
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-11-15

Коментарі до цього рецепта (3):

Анна | 2013-05-04

Ну дуже смачно виглядають ваші вареники. З лівером не пробувала. Дякую за ідею.. і за гарні рецепти!!!

Марія | 2013-10-21

Вареники дуже ніжні! Дякую за рецепт! А чи можна їх в морозилку ставити? Дякую.

Люба | 2013-10-21

Марія, звичайно можна :)

Додати Ваш коментар:

*

Введіть символи з картинки: *

Нагору сторінки
Змінити мову
Українська  Російська

Пошуковий запит повинен бути не менше 3-х символів




Соус «Тартар»
Макарони по-флотськи
Курка в соусі карі
Виноградний пиріг
Салат “Мисливський”
Гарбузові оладки з корицею
Бездріжджовий хліб на заквасці з житнього борошна
Закваска з житнього борошна


Loading...