Грибний суп-пюре

Грибний суп-пюре. Фото.
Інгредієнти:
  • цибуля-порей - 2 стебла
  • вершкове масло - 2 ст. л.
  • м'ясний бульйон - 700 мл.
  • картопля - 400 г
  • сметана - 4 ст. л.
  • вершки - 200 мл.
  • шампіньйони - 200 г
  • мускатний горіх (потерти, або порошок) - 0,5 ч. л.
  • сіль, перець до смаку
  • хліб тостерний
Грибний суп-пюре. Інгредієнти.
Приготування:
Нарізана кружальцями цибуля-порей в сковорідці.
Цибулю-порей нарізати кружальцями і протушити помішуючи на 1 ст. л. вершкового масла під кришкою.
Додаємо цибулю-порей в бульйон.
Тушену цибулю-порей додати до бульйону.
Додаємо в бульйон картоплю.
Почистити, нарізати кубиками картоплю і додати до бульйону. Варити 20 хв., потім подрібнити блендером до однорідної маси.
Обсмажуємо печериці.
Подрібнити гриби і обсмажити до золотистого кольору на 1 ст. л. вершкового масла.
Заправляємо суп.
В пюре додати 4 ст. л. сметани, 200 г вершків, 0,5 ч.л. мускатного горіху, сіль, перець, помішати суп.
Додаємо печериці в суп.
Додати обсмажені шампіньйони і довести до кипіння.
Грибний суп-пюре готовий.
Грибний суп-пюре готовий.
Подавати з грінками, прикрасити зеленню.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 11123
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-08-21

Коментарі до цього рецепта (4):Наталка | 2014-05-20
Суп – суперовий. Приготувала з нагоди візиту куми (в неї чоловік відомий шеф-кухар).одним словом – здивувала гостей. Ніяк не хотів вірити, що суп зі звичайних печериць, сперечався зі мною, бо вважав, що я додала білі гриби, як мінімум... дякую за чудовий рецепт!
Люба | 2014-05-20
На здоров’я! І вам дякую за гарний відгук :)
Людмила | 2015-12-14
А можна використати ріпчасту цибулю замість порею? Зимою напевно порею нема.
Люба | 2015-12-14
Людмило, взимку порей продається в магазинах, і на ринку придбати можна. Але ріпчасту цибулю теж можна використати.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору