Шурпа

Шурпа.
Інгредієнти 3 л. води:
  • м’ясо (баранина, яловичина) - 600 г
  • цибуля - 600 г
  • морква - 150-200 г
  • болгарський перець - 250 г
  • помідори (свіжі або у власному соці) - 300 г
  • картопля - 600 г
  • базилік сушений - 2 ч. л.
  • коріандр - 2 ч. л. (без вершка)
  • червоний пекучий перець - 1 / 2 ч. л.
  • зелень петрушки
  • сіль
Шурпа. Інгредієнти.
Приготування шурпи.
Нарізаємо м’ясо порційними шматками.
М’ясо порізати крупними шматками.
Цибулю нарізаємо тоненькими кільцями / півкільцями.
Цибулю порізати тоненькими кільцями / напівкільцями. Одну невелику цибулину (приблизно 80 г) відкласти, – її додамо до супу в кінці приготування.
М’ясо вариться.
М’ясо викласти в каструлю і залити холодною водою (3 л). На великому вогні швидко довести до кипіння. Потім газ зменшити.
Шумівкою знімаємо піну.
Шумівкою зібрати всю піну.
Додаємо в каструлю цибулю.
Після цього до м’яса додати порізану цибулю і на малому вогні (так щоб вода в каструлі ледь кипіла) варити 30 хв.
Варити на малому вогні слід для того, щоб в кінцевому результаті отримати чистий прозорий бульйон.
Додаємо в каструлю моркву.
Моркву помити, почистити, нарізати досить крупними кільцями і додати до цибулі з м’ясом.
Додаємо спеції.
Слідом додати базилік, коріандр (попередньо його слід розтерти в руках, або злегка подрібнити в ступці) пекучий перець і 1 ст. л. солі. Продовжувати варити при слабкому кипінні 1 год.
Нарізаний соломкою болгарський перець.
Тим часом болгарський перець очистити від плодоніжки і насіння, нарізати грубою соломкою.
Нарізані півкільцями помідори.
Помідори обов’язково очистити від шкірки нарізати довільними шматками.
Почищена і розрізана навпіл або на чотири частини картопля.
Картоплю почистити і розрізати навпіл чи на чотири частини (залежно від розміру).
Додаємо в каструлю перець і помідори.
До бульйону додати порізані помідори і болгарський перець.
Додаємо картоплю.
Слідом викласти картоплю. На великому вогні швидко довести до кипіння, вогонь зменшити до малого і при слабкому кипінні варити 30 хв.
Додаємо цибулю.
Відкладену цибулину порізати півкільцями і викласти в каструлю, перемішати, додати солі за смаком і варити ще 5-7 хв.
Шурпа готова.
Після чого додати січену зелень петрушки, дати покипіти ще півхвилини і відставити з вогню. Шурпа готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 14859
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-01-30

Коментарі до цього рецепта (2):Ольга | 2014-09-29
Дякую за чудовий рецепт! Виглядає яскраво і смак чудовий!
Люба | 2014-09-29
На здоров’я :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору