Суп страчателла

Страчателла.
Інгредієнти 1,3 л. бульйону:
  • курячий бульйон - 1,3 л.
  • яйця - 3 шт.
  • сир Пармезан - 50 г (5 ст. л. тертого сиру)
  • твердий сир (типу Російський, Гауда) - для прикраси
  • манна крупа - 1,5 ст. л.
  • мускатний горіх - 1 / 3 ч. л. (за бажанням)
  • зелень петрушки
  • сіль, чорний мелений перець
Страчателла. Інгредієнти.
Приготування супу страчателла:

Страчателла – популярний італійський суп, що готується з яєць, сиру, манки та петрушки на курячому бульйоні. З італійської “stracciato” перекладається, як “розірваний”, “лахміття”. Звідси і пішла назва супу, бо саме у “лахміття” перетворюється сире яйце, коли його виливають в окріп.
Зазвичай страчателла готується на курячому (рідше на м’ясному) бульйоні, з додаванням до нього цибулі, моркви та селери. Але, за бажанням, цей суп можна приготувати на міцному овочевому відварі. А ще цей смачний, легкий суп є дуже простий і швидкий в приготуванні :). Із вказаної кількості інгредієнтів виходить приблизно 4 порції.

Бульйон.
В окрему посудину відлити 200 гр. бульйону і поставити в холодильник. Бульйон, що залишився (1,1 л.) налити в каструлю і довести до кипіння.
Натертий пармезан.
Тим часом сир Пармезан натерти на дрібній терці.
Збиваємо яйця.
В окремій посудині збити яйця.
Доливаємо до яєць бульйон.
До яєць влити охолоджений бульйон.
Додаємо до яєць з бульйоном манку.
Додати манну крупу і мускатний горіх. Все ретельно перемішати.
Додаємо тертий пармезан.
Слідом викласти натертий Пармезан…
Додаємо петрушку.
…і дрібно посічену зелень петрушки. Знову все перемішати.
Вливаємо яєчну суміш в киплячий бульйон.
В киплячий бульйон поступово влити яєчну суміш, при цьому постійно помішувати вінчиком. Потім на великому вогні довести до кипіння,продовжувати помішувати вінчиком.
Приправляємо сіллю і чорним меленим перцем.
Коли суп закипить, вогонь зменшити і варити 4-5 хв., час від часу помішуючи ложкою, щоб манна крупа не пристала до дна. Приправити сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Суп страчателла готовий.
Зварений ще гарячий суп розлити в порційні тарілки, присипати Пармезаном, посередині викласти гірку тертого твердого сиру (типу Російський, Гауда) і посипати січеною зеленню петрушки. Суп страчателла готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 9045
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-02-05

Коментарі до цього рецепта (1):Любчик | 2015-12-20
Вирішив приготувати свої рідним (як сюрприз). Домашнім дуже сподобалось.всі були в захваті) Дуже гарно передає італійський колорит))) Я в захваті)) Буду дуже часто готувати рідним))
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору