Куряче філе по-китайськи

Куряче філе по-китайськи.
Інгредієнти:
  • куряче філе - 300-350 г
  • болгарський перець - 200 г
  • часник - 2-3 зубчики
  • соняшникова олія для смаження
  • сіль
Інгредієнти для соусу:
  • соєвий соус - 5 ст. л.
  • вода - 6 ст. л.
  • бальзамічний оцет - 2 ст. л.
  • цукор - 1 ст. л.
  • картопляний крохмаль - 1 ч. л.
Куряче філе по-китайськи. Інгредієнти.
Приготування курячого філе по-китайськи:

За бажанням, до цієї страви можна додати трошки пекучого перцю. Подають куряче філе по-китайськи з відвареним рисом.

Нарізане шматками куряче філе.
Куряче філе нарізати невеликими смужками.
Нарізаний товстою соломкою болгарський перець.
Болгарський перець очистити від плодоніжки, насіння і нарізати крупною соломкою.
Дрібно порізаний часник.
Часник подрібнити ножем.
Куряче філе смажиться.
В сковорідку налити олію, добре розігріти, викласти шматочки філе, посолити і злегка обсмажити (до білого кольору). Потім обсмажене філе викласти на тарілку.
Болгарський перець смажиться.
Потім в цю ж сковорідку викласти болгарський перець і також злегка обсмажити.
Болгарський перець смажиться з часником.
До перцю додати часник і смажити ще 1 хв., помішуючи.
Соус.
В окремій посудині змішати всі інгредієнти для соусу (соєвий соус, бальзамічний оцет, вода, цукор, крохмаль).
Куряче філе, болгарський перець і часник тушаться.
Обсмажене куряче філе додати до перцю з часником, туди ж налити підготовлений соус і, час від часу помішуючи, тушкувати на малому вогні до готовності курятини і легкого загустіння соусу (приблизно 10 хв.). Якщо соус вийде надто густим, до нього можна додати трошки води. При потребі страву досолити.
Куряче філе по-китайськи готово.
Філе з перцем викласти на відварений рис, полити соусом і подавати до столу. Куряче філе по-китайськи готове.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 53935
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-02-11
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (9):Людмила | 2013-11-01
Смакота!!!
Вікторія | 2015-09-03
Дуже смачна страва, надзвичайно просто і швидко готується. Дуже виручає коли дуже зайнята, коли «гості на порозі» і коли просто лінь. Дякую за рецепт, китайці молодці))
Люба | 2015-09-04
На здоров’я :)
Інна | 2015-09-09
А чим можна замінити бальзамічний оцет?
Люба | 2015-09-10
Інно, гадаю, що в даному рецепті його не варто замінювати іншим інгредієнтом.
Оля | 2016-08-13
Дуже дякую за такий чудовий рецепт! Дуже смачно, легко та швидко!!! :)
Люба | 2016-08-13
Прошу :)
Оля | 2017-07-31
На скільки порцій це?
Люба | 2017-08-01
Олю, якщо їсти з рисом, то, думаю, 3-4 порції буде.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору