Тосканський соус

Тосканський соус.
Інгредієнти:
  • помідори у власному соці - 1 л.
  • фарш яловичий або телячий - 200-250 г
  • білі гриби (сушені) - одна велика жменя
  • горіхи грецькі - 40 г
  • горіхи кедрові - 20 г
  • стебла селери - 2 шт.
  • морква - 150 г
  • цибуля ріпчаста - 150 г
  • червоне сухе вино - 80 мл.
  • оливкова олія - 100 мл.
  • сіль, чорний мелений перець
Тосканський соус. Інгредієнти.
Приготування тосканського соусу.

Тосканський соус подають з макаронними виробами або з кукурудзяною кашею. Готовий соус можна зберігати в холодильнику кілька днів. Перед вживанням його слід розігріти.

Замочені у воді білі гриби.
Гриби добре промити, залити водою (приблизно 300 гр.) і залишити на 3 год.
Порізані кубиками цибуля, морква та селера.
Цибулю, селеру і моркву порізати дуже дрібними кубиками.
Подрібнені грецькі горіхи.
Грецькі горіхи злегка подрібнити ножем.
Порізані білі гриби.
Гриби порізати невеликими шматками. Воду, в якій замочувались гриби, процідити через дрібне сито (її будемо додавати в соус).
Цибуля, морква та селера смажаться.
В каструлю налити олію, розігріти і викласти моркву, цибулю і селеру. Смажити на середньому вогні, час від часу помішуючи, поки овочі добре не зм’якнуть, приблизно 15 хв.
Додаємо фарш.
Потім в каструлю додати фарш, посолити, поперчити і, постійно помішуючи, смажити 5 хв. Під час обсмажування фарш повинен посвітлішати і “розійтись” на маленькі грудки.
Додаємо вино.
Потім в каструлю налити вино і дати йому повністю випаруватись.
Додаємо гриби і воду, в якій вони замочувались.
Після того в каструлю викласти гриби і додати проціджену воду, в якій вони замочувались.
Додаємо кедрові і грецькі горіхи.
Слідом викласти кедрові та грецькі горішки і …
Додаємо помідори у власному соці.
… помідори з соком. Все перемішати, довести до кипіння і на малому вогні, при слабкому кипінні варити приблизно 40 хв. Кришкою не накривати.
Тосканський соус готовий.
Потім помідори розім’яти ложкою, щоб отримати невеликі шматки томатів. Додати сіль і перець за смаком і відставити з вогню. Готовий соус за консистенцією повинен бути доволі густим (як на фото), тому в процесі приготування, при потребі, можна додати трошки води, або випарувати зайву. Тосканський соус готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 4969
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-02-20

Коментарі до цього рецепта (0):
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору