Заварний крем

Заварний крем.
Інгредієнти:
  • молоко - 400 г
  • жовтки - 4 шт.
  • цукрова пудра - 40 г
  • цукор - 40 г
  • борошно - 40 г
  • ванільний цукор - 1 / 2 упаковки
Заварний крем. Інгредієнти.
Приготування заварного крему.
Молоко гріється.
В каструлю налити молоко, додати цукор і довести до кипіння, але не кип’ятити.
Інгредієнти в посудині.
В окрему посудину викласти жовтки, цукрову пудру, борошно і ванільний цукор. Все добре перетерти ложкою до однорідної маси.
Вливаємо молоко до жовтків.
До жовткової маси влити гаряче молоко, яке щойно довели до кипіння, і швидко перемішати вінчиком до однорідного стану (щоб не було грудочок).
Доводимо крем до загустіння.
Отриману суміш в невеликій каструлі поставити на малий вогонь і, постійно та ретельно помішуючи ложкою або краще вінчиком, щоб не утворилися грудки, загустити до потрібної консистенції. Якщо грудки все ж таки утворилися, – крем можна перетерти через сито і охолодити. За бажанням, крем можна зробити густішим (якщо використовувати його для перемащування тортів, як начинку для корзинок), або рідшим (наприклад, для пирогів такого типу, як бісквітний пиріг з персиками і заварним кремом, де крем перемішується з бісквітом). Заварний крем готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 13638
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-02-25

Коментарі до цього рецепта (1):Юлія | 2014-12-10
Ваш рецепт витончений, але чогось не вистачає.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору