Бісквітний пиріг з персиками і заварним кремом

Бісквітний пиріг з персиками і заварним кремом.
Інгредієнти для бісквіту:
  • яйця - 4 шт.
  • борошно - 120 г
  • цукор - 120 г
Інгредієнти для заварного крему:
  • молоко - 300 мл.
  • жовтки - 3 шт.
  • цукрова пудра - 75 г
  • борошно - 30 г
  • ванільний цукор - 1 / 2 упаковки
А також:
  • консервовані персики в солодкому сиропі - 1 банка 425 г
  • смажений арахіс
  • коньяк - 1 / 2 ст. л.
Бісквітний пиріг з персиками і заварним кремом. Інгредієнти.
Приготування бісквітного пирога з персиками і заварним кремом.

Для дітей цей пиріг я роблю без додавання коньяку.

Змащена маслом і присипана борошном форма.
Форму змастити маслом і притрусити борошном.
Просіяне борошно.
Борошно просіяти.
Жовтки і цукор в посудині.
Жовтки відділити від білків. Білки поставити в холодильник, а до жовтків додати 2 / 3 цукру і добре збити міксером.
Збиті жовтки.
Збивати жовтки доти, поки маса помітно не посвітлішає і не збільшиться в об’ємі принаймні в два рази.
До злегка збитих білків додаємо цукор.
Білки збити в густу піну і додати цукор, що залишився.
Збиті білки.
Продовжувати збивати білки з цукром до блиску.
Додаємо жовтки до білків.
Жовтки додати до білків і акуратно перемішати.
Додаємо борошно.
До білків з жовтками додати 1 / 2 частину просіяного борошна та ретельно перемішати, висипати решту борошна і знову перемішати. Перемішувати слід дуже акуратно, рухами знизу вгору, і недовго, щоб не осіли білки.
Виливаємо тісто в форму.
Бісквітне тісто перекласти у форму, вирівняти поверхню і одразу ж помістити у розігріту до 180 °С духовку (духовку слід розігріти заздалегідь). Випікати приблизно 35 хв. Щоб перевірити готовність бісквіту, його слід прококлоти дерев’яною паличкою, якщо паличка буде сухою, – бісквіт готовий. Спечений бісквіт вийняти з форми, перекласти на решітку і залишити його на 8-12 год., накривши рушничком.
Готуємо заварний крем.
Наступного дня приготувати заварний крем.
Зрізаємо верх коржа і вибираємо з основи середину.
Зрізати верхню скоринку бісквіту і вибрати м’якуш. М’якуш бісквіту попередньо можна надрізати на квадратики. Вибрану м’якуш скласти в окрему посудину.
Скроплюємо сиропом основу.
3 ст. л сиропу з-під персиків розвести з коньяком і просочити корж бісквіту.
Нарізані кубиками персики.
Половину персиків порізати невеликими кубиками.
Нарізані півкільцями персики.
Решту нарізати півкільцями.
Змішуємо м’якуш, персики і крем.
Порізані кубиками персики змішати з м’якушем бісквіту і заварним кремом.
Викладаємо начинку в основу пирога.
Отриманою сумішшю заповнити корж бісквіту.
Нарізаний бісквіт.
Зрізану скоринку бісквіту нарізати шматками і підсушити в духовці.
Присипаємо пиріг крихтами бісквіту.
Підсушені шматки бісквіту руками подрібнити до крупних крихт і посипати ними корж з начинкою.
Викладаємо ананаси.
Зверху викласти нарізані півкільцями персики.
Бісквітний пиріг з персиками і заварним кремом.
Притрусити цукровою пудрою і щедро посипати підсмаженими горішками. Бісквітний пиріг з персиками і заварним кремом готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 15849
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-02-26
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (8):Юлія | 2016-07-26
Дякую за прекрасний рецепт (як і за всі інші на Вашому сайті); пиріг вийшов дуже смачним. Я використала свіжі персики замість консервованих – це саме те, чого хочеться влітку!
Люба | 2016-07-27
На здоров’я і Вам дякую за відгук :)
Лілія | 2017-07-15
Напишіть, будь ласка, до бісквіту не потрібно порошку для печива? Чи є обов’язковим настоювання пирога 8-12 годин? Дякую.
Люба | 2017-07-16
Лілія, взагалі-то оригінальний рецепт бісквіта не передбачає додавання порошку для печива, але для підстраховки, щоб бісквіт точно вдався пишним, можна додати 1/2 ч.л. розпушувача для тіста. А залишити бісквіт на 8-12 год. бажано. Після того, як він трошки підсохне, з ним буде легше працювати.
Соломія | 2017-08-17
Любочка, вже давно користуюсь вашими рецептами. Завжди все виходить, дуже вам дякую за талант, Ви надихаєте мене завжди пробувати щось нове. В неділю пекла перший раз штрудель по вашому рецепту, як завжди все вдалося!)ви чарівниця! Стосовно бісквіту, підкажіть будь ласка якого діаметру у вас форма? і яйця потрібно брати дуже свіжі чи можуть бути ті що день-два постояли в холодильнику? Наперед вдячна вам за відповідь!
Люба | 2017-08-18
Соломіє, насамперед, щиро дякую за такі приємні слова! Цей бісквіт я випікала у формі діаметром 24 см. А яйця до бісквіту краще використовувати ті, що день-два, або навіть і більше часу, побули в холодильнику.
Наталія | 2017-11-26
Дуже смачно! Пиріг сподобався усій сім’ї! Дякую Вам, за чудовий рецепт!
Люба | 2017-11-27
Наталіє, на здоров’я Вам і всій вашій сім’ї!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору