Баклажани фаршировані

Баклажани фаршировані. Фото.
Інгредієнти:
  • баклажани - 500 г
  • фарш (я брала свинячий) - 300 г
  • помідори - 250 г
  • цибуля - 200 г
  • сир твердий - 100 г
  • часник - 3-4 зубчики
  • соняшникова олія
  • сіль, перець
Баклажани фаршировані. Інгредієнти.
Приготування:
Баклажани очищені від м'якоті.
Баклажани помити, розрізати вздовж на дві частини, ножем чи ложкою вибрати м'якоть.
Баклажани очищені від м'якоті і посолені.
Очищені баклажани посолити і залишити на півгодини, потім промити в холодній воді щоб вони не гірчили.
Замочена у воді м'якоть баклажанів.
М'якоть покласти в посуду з холодною водою на півгодини (також щоб позбутися гіркоти і під час смаження баклажани будуть вбирати менше олії).
Дрібно нарізані часник та цибуля.
Цибулю і часник подрібнити.
Цибуля і часник смажаться в сковорідці.
Розігріти сковорідку і на олії обсмажити цибулю і часник до золотистого кольору.
Додаємо до цибулі і часнику фарш.
Додати фарш і добре обсмажити протягом 10 хв.
Нарізані кубиками помідори.
Помідори ошпарити окропом, очистити від шкірки і нарізати кубиками.
Подрібнена м'коть баклажана.
М'якоть баклажанів відтиснути від води і нарізати дрібними кубиками.
Додаємо подрібнені помідори і м'якоть баклажанів.
Коли фарш обсмажився додати нарізані кубиками помідори і м'якоть баклажанів, посолити (соліть обережно, тому що баклажани хоч і промиті, але солені) і поперчити.
Фаршируємо баклажани.
Накласти фарш у половинки баклажанів.
Тертий на дрібній терці сир.
Натерти сир на дрібній терці.
Фаршировані баклажани посипані тертим сиром.
Посипати баклажани тертим сиром і випікати в розігрітій до 180 °С духовці протягом 30-35 хв. Баклажани фаршировані готові.
При подачі прикрасити подрібненою зеленню петрушки чи кропу.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 37471
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-08-31

Коментарі до цього рецепта (7):Ірина | 2013-06-06
Дуже класна їжа з свининою.
Ольга | 2013-12-05
Дуже смачно! Дякую за рецептик! ))) Я робила з курячим фаршем,то ще й дієтичне получається.)))
Люба | 2013-12-05
Ольга, на здоров’я :)
Натали | 2014-08-26
Спробую може правда смачно.
Олеся | 2014-09-01
Дуже смачно....дякую за рецепт.
Йолана | 2015-07-31
Спробую зробити дякую за рецепт.
Юлія | 2015-08-31
Ммм. Смачно напевно, спробую)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору