Печериці мариновані нашвидкуруч

Печериці мариновані нашвидкуруч.
Інгредієнти:
  • печериці (бажано маленького розміру) - 500 г
  • олія соняшникова рафінована - 100 г
  • оцет 9% - 25 г
  • часник - 2 зубчики
  • лавровий лист - 1-2 шт.
  • духмяний перець - кілька горошин
  • сіль - 1 ч. л. без вершка
  • цукор - 1 / 2 ч. л.
  • зелень кропу
Печериці мариновані нашвидкуруч. Інгредієнти.
Приготування маринованих нашвидкуруч печериць.

Таким смачним рецептом з нами поділилася Світлана Рудєва, головний редактор журналу “Мамин клуб” і дуже гарна людина. Пані Світлано, велике вам ДЯКУЮ!
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 3-4 порції, тому, якщо у вас велика сім’я або ви дуже любите грибочки ))), пропорції сміливо збільшуйте вдвоє і смакуйте на здоров’я.

Печериці.
Гриби добре помити і повністю обсушити. Якщо використовуються гриби великого розміру, – їх слід розрізати на 2 - 4 частини.
Подрібнений часник.
Часник подрібнити ножем.
Спеції в каструлі.
В каструлю налити олію, оцет, додати подрібнений часник, сіль, цукор, лавровий лист, духмяний перець. Все перемішати, довести до кипіння.
Додаємо печериці в каструлю.
Як тільки маринад закипить, – в каструлю викласти гриби.
Перемішуємо гриби з маринадом.
Гриби перемішати з маринадом, накрити кришкою і на малому вогні варити 20 хв. Додатково воду не доливати (печериці пустять достатньо власного соку). Зварені печериці попробувати на смак, при потребі додати оцту, солі, перемішати і повністю охолодити в маринаді.
Печериці мариновані нашвидкуруч готові.
Охолоджені гриби притрусити січеною зеленню кропу і подавати до столу. Печериці мариновані нашвидкуруч готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 297254
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-03-23
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (43):Ольга | 2013-03-27
Дуже доречний рецепт в піст. Чоловік оцінив :)
Ахінея | 2013-10-19
Чудова страва, дякую! Щойно приготувала цілих 2 кілограма грибів. :) Тільки олії поклала трохи менше 70г на півкіло, і думаю наступного разу навіть 50г спробувати, бо і 70г на смак наче забагато. І ще, як прихильник купи спецій, додала гвоздики і духмяного перцю, може комусь тут теж так буде до смаку.
Оксана | 2015-03-24
Дуже вдячна за рецепт! Смачно!!!
Оксана | 2015-04-24
Дуже смачно, гості не залишають жодного грибочка))))
Ірина | 2015-07-02
Скільки можна зберігати в холодильнику?
Люба | 2015-07-02
Ірино, два дні можуть зберігатися точно. Можливо, і більше, але на довше в нашому холодильнику вони не затримувалися :)
Ілона | 2015-11-18
Супер,обожнюю...
Олександр | 2015-12-31
Приготував і все дуже смачно!!! Рецепт взяв на замітку. Дякую!!!
Люба | 2016-01-01
Олександре, на здоров’я!!!
Даяна | 2016-02-15
Супер, я їх можу їсти кілограмами)
Люба | 2016-02-16
)))))
Оксана | 2016-04-27
Супер!!! Дуже смачні.
Андрій | 2016-04-28
Дякую!
Влад | 2016-05-04
Суперовий рецепт!! А самi гриби дуже смачнi. Я ще таких не пробував.
Зоряна | 2016-05-14
Дякую!!! Дуже смачно. Краще ніж куплені)))
Сєрий | 2016-08-06
Дуже смачна страва тай бистро робиться. Дякую за рецепт )))
Христина | 2017-01-18
Супер рецептик!
Світлана | 2017-01-23
Дуже смачно, дякую за рецепт.
Люба | 2017-01-23
Велике дякую всім за відгуки :)
Наталя | 2017-02-14
Вийшли прикольні грибочки. Всім рекомендую. Додавала трохи менше олії. Буду робити вдруге. А з сушеним часником можна буде зробити?
Люба | 2017-02-15
Наталю часник має бути свіжий.
Ніна | 2017-02-16
Рецепт приголомшливий. Готувала вже чотири рази! Лише даю меньше олії. Дякую
Люба | 2017-02-17
На здоров’ячко :)
Оксана | 2017-03-02
Дуже смачно!
Надія | 2017-03-18
Дуже смачно і легко! дякую за рецепт) до речі в холодильнику до тижня збереглись))
Світлана | 2017-03-26
Скажіть будь ласка, гриби просто помити і обсушити? Чистити від шкірочки шапочки не потрібно?
Люба | 2017-03-26
Світлано, печериці від шкірочки чистити не потрібно, їх слід лише помити і обсушити.
Настя | 2017-06-26
Дякую)Чудові грибочки) Завжди їх готую на різні посиденьки)
Галина | 2018-02-06
Дуже-дуже смачні супер!
Мар’яна | 2018-03-14
А вода в маринад не входить?
Люба | 2018-03-15
Мар’яно, воду до маринаду не додаємо.
Оля | 2018-11-14
Якщо я буду брати 2кг грибів. Пропорції олії, часнику треба збільшувати чи ні?
Люба | 2018-11-15
Так, кількість інгредієнтів потрібно збільшувати пропорційно.
Надія | 2019-02-09
Рецепт чудовий, я тільки додала гвоздику, кілька кружалець моркви і солодкого перцю, і замість кропу петрушку. Дякую за рецепт, смакує всій родині, тепер тільки сама буду робити мариновані, бо з магазину - явно не такі смачні!
Наталія | 2019-04-15
С М А К О Т А . Всім рекомендую.
Марія | 2019-07-02
Олії даю 2 ст.л на одну порцію грибів. Для довгого зберігання,закидаю гарячі гриби у стерильні банки і закриваю.
Тая | 2019-12-15
Сьогодні зробила вперше — бомба!))) Сподобалися всій родині! Дякую за рецептик.
Василь | 2019-12-23
Поясніть темній людині, навіщо обсушувати, ще й повністю, гриби, якщо вони через пару хвилин опиняться знову в рідині, хоч і в гарячій? Навіщо сушити?
Люба | 2019-12-24
Василь, під час приготування гриби і так пустять багато соку. Тому я обсушую гриби, щоб не було надто багато рідини.
Світлана | 2020-04-14
А по цьому рецепту можна закатувати і на зиму залишати?
Люба | 2020-04-15
Світлано, я не пробувала, тому точно сказати не можу.
Наталя | 2020-04-30
Дякую за рецепт. Колись за ним готувала, але не зберегла. Шукала дуже довго. Печериці не мию, лише знімаю із шапочок шкірку, а ніжки протираю паперовим рушничком. Дуже смачно! Дякую!!!
Люба | 2020-05-01
Прошу 😊
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору