Помідори запечені з пряними травами

Помідори запечені з пряними травами.
Інгредієнти:
  • помідори (середнього розміру)
  • часник
  • пряні трави (в мене “Прованська суміш трав” і свіжий розмарин)
  • сіль, свіжомелений чорний перець
  • оливкова олія
  • цукор при потребі (для пом’якшення кислоти помідорів)
Помідори запечені з пряними травами. Інгредієнти.
Приготування помідорів запечених з пряними травами і часником.

Такі помідори ще гарно смакують із сиром типу “Пармезан” чи “Грана падано”. Тому, за бажанням, за 10 хв. до готовності томати можна посипати тертим сиром. Ця смачна і надзвичайно легка в приготуванні страва стане гарним доповненням до м’яса, риби, печеної картоплі.

Нарізані помідори.
Помідори помити і нарізати товстими кільцями (приблизно 1,5 см.). Кожен помідор я розрізала на три частини.
Нарізані помідори на деко.
На змащене оливковою олією деко викласти порізані помідори.
Присипані сіллю, перцем та прованськими травами помідори.
Помідори добре посолити, поперчити і посипати сухими пряними травами. Якщо томати надто кислі, можна їх трохи посипати цукром.
Присипаємо розмарином і подрібненим часником.
Потім на помідори викласти подрібнений часник і листочки розмарину.
Поливаємо помідори оливковою олією.
Кожен помідор злегка полити оливковою олією. Деко з помідорами помістити в розігріту до 180 °С духовку і запікати 40-45 хв.
Помідори запечені з пряними травами готові.
Помідори запечені з пряними травами готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 7798
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-03-24

Коментарі до цього рецепта (1):Ірина | 2014-06-05
Ну дуже смачно - так легко і вишукано! Сезон помідорів відкрито) Пармезан дійсно чудово доповнює смак.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору