Хачапурі по-імеретинськи

Хачапурі по-імеретинськи.
Інгредієнти для тіста:
  • кефір або мацоні - 300 мл.
  • борошно - 350-400 г
  • яйця - 1 шт.
  • сіль - 1 / 2 ч. л.
  • сода харчова - 1 / 3 ч. л.
  • рослинна олія - 2 ст. л.
Інгредієнти для начинки:
  • бринза - 250 г
  • кисломолочний сир - 250 г
  • яйця - 1 шт.
  • вершкове масло - 50 г
  • свіжомелений чорний перець - за бажанням
Хачапурі по-імеретинськи. Інгредієнти.
Приготування хачапурі по-імеретинськи.

В Грузії, на батьківщині цієї страви, хачапурі по-імеретинськи печуть зі соленим імеретинським сиром. Якщо такий сир знайти важко, його можна замінити на будь-який інший смачний, бажано розсольний сир: сулугуні, бринзу, чанах, адегейський, моцареллу і ін. Також дуже смачні хачапурі виходять з двома видами сиру. Сьогодні я використовувала для цієї страви бринзу, і оскільки цей сир дуже солений, я додала до нього кисломолочний сир у співвідношенні 1:1. Всім нам дуже сподобалась ця страва, сподіваюсь, сподобається вона і вам :)

Додаемо соду до кефіру.
Готуємо тісто. В посудину налити кефір, додати яйце і харчову соду. Ретельно перемішати.
Додаємо борошно.
Додати 200 гр. борошна.
Замішуємо тісто.
Перемішати.
Додаємо олію.
Слідом додати олію, знову перемішати.
Готовому тісту даємо віддихнути.
Поступово додати решту борошна і замісити дуже м’яке, в’язке тісто. Щоб тісто якомога менше липнуло до рук, – змастіть руки олією. Посудину з тістом накрити чистим рушничком і покласти в холодильник на 1 год.
Натерта на терці бринза.
Готуємо начинку. Бринзу натерти на крупній терці.
Бринза, кисломолочний сир, вершкове масло і яйце в посудині.
В посудину викласти кисломолочний сир, бринзу, масло, яйце і, за бажанням, чорний перець. Ретельно перемішати.
Розділена на 4 частини начинка.
Начинку розділити на чотири частини.
Розділене на 4 частини тісто.
Тісто вийняти з холодильника, ще раз вимісити і також розділити на 4 частини.
Начинка в тісті.
Тісто трошки розкатати на присипаній борошном стільниці. Сирну кульку злегка розплющити руками і викласти на тісто.
Защепуємо краї.
Краї тіста зібрати досередини, щільно зліпити докупи, закрутити (як обгортку цукерки) і присипати борошном. За бажанням, залишки тіста можна відщепнути.
Формуємо хачапурі.
Тісто з начинкою перевернути на інший бік і розкачати качалкою чи розім’яти руками зі середини до країв, знову перевернути на інший бік і розкачати в круг діаметром приблизно 20 см (за розміром сковорідки).
Хачапурі на сковорідці.
З паляниці з обох боків змести щіточкою або здути борошно. Викласти її на суху (без жиру) розігріту сковорідку і на малому вогні смажити її 8-10 хв.
Змащуємо спечений бік хачапурі маслом.
Потім хачапурі перевернути на інший бік, змастити вершковим маслом і смажити ще 7-8 хв.
Змащуємо інший бік хачапурі маслом.
Хачапурі викласти на тарілку і маслом змастити інший бік. Так само приготувати ще 3 хачапурі.
Хачапурі по-імеретинськи готові.
Хачапурі по-імеретинськи готові. Подавати хачапурі теплими.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 11036
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-04-20

Коментарі до цього рецепта (3):Людмила | 2013-11-07
Страва дуже смачна і легка у приготуванні, дякую за рецепт.
Іра | 2014-03-26
Це чудова страва всім рекомендую.
Оксана | 2014-10-22
Дуже смачні ці хачапурі виходять. Готую другий раз. Дякую вам за рецепт!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору