Пиріг з вишнями та сиром

Пиріг з вишнями та сиром.
Інгредієнти для сиркової маси:
  • сир кисломолочний (в мене 5% жирності) - 500 г
  • цукор - 100 г (або за смаком)
  • яйця - 3 шт.
  • вершкове масло (розм’якле) - 50 г
  • цедра одного лимона
  • сік лимона - 1 ст. л. (або за смаком)
  • манна крупа - 1 ст. л.
  • ванільний цукор - 1 ч. л.
Інгредієнти для пісочних крихт:
  • борошно - 280 г
  • цукор - 100 г
  • какао порошок - 2 ст. л.
  • сода гашена лимонним соком - 1 / 2 ч. л.
  • вершкове масло - 150 г
А також:
  • вишня заморожена - 500 г
Пиріг з вишнями та сиром. Інгредієнти.
Приготування пирога з вишнями та сиром.
Перетираємо сир
Готуємо сиркову масу. Щоб в сирі не було грудочок, його бажано перетерти через сито або пропустити через м’ясорубку.
Перетертий сир, масло, цедра і сік лимона.
До сиру додати розм’якле масло, манну крупу, ванільний цукор, цедру і сік лимона. Перемішати.
Збиваємо яйця з цукром.
В окремій посудині яйця збити з цукром...
Додаємо збиті яйця до сирної маси.
... і додати їх до сиркової маси. Все ретельно перемішати або збити міксером.
Борошно.
Готуємо пісочні крихти. У велику посудину просіяти борошно.
Борошно, цукор, какао і гашена лимонним соком сода.
До борошна додати цукор, какао і гашену лимонним соком соду. Перемішати.
Додаємо масло до борошна.
Слідом додати холодне масло.
Крихти тіста.
Все ретельно перетерти рукою до стану дрібних крихт.
Викладаємо тісто.
Пісочні крихти (1 / 4 відкласти) рівномірно викласти у змащену вершковим маслом форму.
Викладаємо вишні.
На крихти викласти вишні (вишні слід заздалегідь повністю розморозити і злегка відтиснути від зайвої рідини).
Викладаємо сирну масу.
На вишні рівномірно викласти сиркову масу.
Притрушуємо тістом.
Сиркову масу зверху притрусити пісочними крихтами, що залишилися. Пиріг випікати у розігрітій до 180 °С духовці 40-45 хв.
Пиріг з вишнями та сиром готовий.
Спечений пиріг повністю охолодити при кімнатній температурі і на 2-3 год. (можна наніч) покласти в холодильник. Такий пиріг зручніше їсти ложкою. Пиріг з вишнями та сиром готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 41673
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-04-28

Коментарі до цього рецепта (34):Юлія | 2013-05-27
Дякую за рецепт. Спекли такий пиріг. Вийшло дуже смачно.
***дерівка | 2013-06-14
А в мене домашнього сиру нема де взяти, а з крамниці він навряд чи підійде... Хоча я й сама сир зробити можу, та молоко надто дорого тут коштує, яке можна споживати без ризику для здоров'я (білоруське). А рецепт класний, буду вдома коли, неодмінно спробую “що він за один” :))
Світлана | 2013-06-20
Напишіть будь ласка розміри форми.
Люба | 2013-06-20
Світлана, розмір форми 20х28 см.
Оксана | 2013-08-18
А можна замінити вишні ожиною?
Люба | 2013-08-18
Оксана, звичайно, можна.
Марія | 2013-11-03
Скажіть чи можна замість заморожених вишень додати вишні в своїм соці? Дякую.
Люба | 2013-11-03
Марія, можна взяти вишню у власному соці, але поєднання солодкого сиру з кислуватою вишнею мені більше до смаку.
Юля | 2013-11-27
Дякую за рецепт,класний пиріг!!!!!
Таня | 2014-07-14
Спасибі за рецепт, дуже смачний пиріг))))
Люба | 2014-07-14
На здоров’я!
Таня | 2014-07-18
Дуууже смачно і красиво! Дякую!
Олеся | 2014-07-19
Дуже смачний пиріг, дякую за рецепт!!!
Людмила | 2014-07-24
Дуже файний рецепт! Ще додала сухариків з горішками (подрібленими) до верхнього шару крихт і вийшло щось просто надзвичайне! Дякую за рецепт)))
Анатолій | 2014-08-09
Саме найкраще що я їв.
Дарія | 2014-12-29
Скільки десь пекти пиріг потрібно?
Люба | 2014-12-29
В передостанньому кроці вказано, що пиріг потрібно випікати 40–45 хв. Ви, мабуть, неуважно прочитали :)
Катя | 2015-02-08
Пиріг дуже смачний) дякую) всім рекомендую)
Олена | 2015-05-04
Дякуємо за рецепт дуже смачний пиріг.
Люба | 2015-05-04
Рада, що пиріг Вам сподобався :)
Ольга | 2015-07-11
Дякую))дуже смачно!!!!!
Люба | 2015-07-12
На здоров’я :)
Віта | 2016-02-06
Вау!!! Заплітали за дві щоки уся сім’я.
Люба | 2016-02-07
)))))
Маріанна | 2016-02-07
Це надзвичайно смачний і гарний пиріг!!! Раджу спробувати. Робиться швидко.
Оля | 2016-02-09
А скільки грам приблизно потрібно цедри лимона і у якому вигляді?
Люба | 2016-02-10
Олю, цедру з одного лимона потрібно зняти за допомогою терки з малими отворами і в такому вигляді додати її до сиру.
Оля | 2016-02-12
Надзвичайно смачний і гарний пиріг! Чоловікові дуже сподобався! Величезне дякую за рецептик!!!
Люба | 2016-02-12
На здоров’я :)
Валерія | 2016-02-29
Дякую.
Лена | 2016-03-06
Супер бомба пиріжочок, дякую!
Люба | 2016-03-06
Прошу :)
Оксана | 2016-07-13
А сир з крамниці підійде?
Люба | 2016-07-13
Оксано, так, звичайно підійде :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору