Пхалі з баклажанами

Пхалі з баклажанами.
Інгредієнти:
  • баклажани молоді - 700 г
  • грецькі горіхи (чищені) - 100 г
  • ріпчаста цибуля (невелика) - 1 шт.
  • часник - 2-4 зубчики
  • кінза (у мене петрушка) - 1 середній пучок
  • коріандр мелений - 1 / 2 ч. л.
  • хмелі-сунелі - 1 / 2 ч. л.
  • винний оцет - 2-4 ч. л.
  • сіль, чорний мелений перець
  • зерна граната - за бажанням
  • олія оливкова чи соняшникова - 2 ст. л.
Пхалі з баклажанами. Інгредієнти.
Приготування пхалі з баклажанами.

Пхалі – традиційна холодна закуска грузинської кухні. Є багато різновидів цієї страви. Її готують з капусти, квасолі, буряка, бурякового листя, шпинату, баклажанів і ін. Незмінною ж складовою залишається горіхова заправка, що і є родзинкою цієї страви. Подавати пхалі можна як окрему страву, як гарнір до м’яса, риби чи просто зі шматком хліба. Мені ще гарно смакує з картопляним пюре.

Змащені олією баклажани.
Баклажани помити, обсушити. Виделкою зробити проколи і зрізати плодоніжки. Потім баклажани змастити олією і запекти у розігрітій до 190 °С духовці до готовності. Я запікала приблизно 40 хв.
Запечені баклажани.
Запечені баклажани загорнути в поліетиленовий пакет, приблизно на 5 хв., і зняти з них шкірку.
Очищені і нарізані дрібними шматками баклажани.
М’якуш баклажана порізати дрібними кубиками.
Заправка.
Готуємо заправку. Горіхи, кінзу / петрушку, цибулю, часник вперемішку пропустити через м’ясорубку.
Змішуємо всі інгредієнти.
Заправку добре перемішати з порізаними баклажанами, посолити, поперчити, додати хмелі-сунелі, мелений коріандр, оцет, олію і знову все перемішати.
Пхалі з баклажанами готове.
Страву викласти в тарілку, прикрасити кільцями цибулі, зеленню петрушки та зернами граната, за бажанням. Пхалі з баклажанами готове.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 6632
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-08-12

Коментарі до цього рецепта (1):Ліля | 2013-08-15
Яка цікава страва, варто спробувати.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору