Суп зі сочевиці

Суп зі сочевиці. Фото.
Інгредієнти:
  • сочевиця - 300-350 г
  • бульйон курячий або вода - 2 л.
  • цибуля - 3 шт.
  • помідори - 2 шт.
  • часник - 4 зубчики
  • оливкова олія для смаження
  • сіль, чорний перець (горошок), кумін (зіра), лавровий лист до смаку
Суп зі сочевиці. Інгредієнти.
Приготування:
Сочевиця в каструлі.
Сочевицю промити 3-4 рази, висипати у киплячу воду і нехай вариться.
Надрізати помідори навхрест і ошпарити.
Тим часом знімаємо з помідорів шкірку, а щоб це вийшло швидко,– робимо неглибокі надрізи навхрест (як на фото) і ошпарюємо кип'ятком. Після цього шкірка знімається легко.
Нарізати очищені від шкірки помідори кубиками.
Нарізаємо очищені від шкірки помідори кубиками.
Нарізати кубиками цибулю.
Одну з трьох цибулин нарізаємо дрібними кубиками.
Розрізати на четвертини і нарізати цибулю для зажарки.
Дві інші цибулини розрізаємо на четвертинки і нарізаємо плюстерками (цю цибульку будемо смажити).
Нарізаний крупними шматочками часник.
Нарізаємо часник крупними шматочками.
Додаємо цибулю, помідори, часник, сіль, перець, лавровий лист і кумін.
За 15 хв. до готовності сочевиці (скільки варити сочевицю дивіться на упаковці) в каструлю додаємо нарізану кубиками цибулину, помідори, часник, сіль, перець, лавровий лист і кумін (зіру).
Обжарена цибуля до золотистого кольору.
Поки наш суп вариться, обсмажуємо цибульку до золотавого кольору (дві цибулини, які були нарізані крупніше).
Готовий Суп зі сочевиці в каструлі.
Коли сочевиця готова, додаємо засмажку і даємо покипіти ще 3 хв. (підсмажену цибульку можна додати як в каструлю з юшкою, так і безпосередньо при подачі страви). При подачі додати подріблену петрушку. Наш Суп зі сочевиці готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 9870
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-05-13

Коментарі до цього рецепта (0):
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору