Хлібний суп з помідорами (Pappa al pomodoro)

Хлібний суп з помідорами (Pappa al pomodoro).
Інгредієнти:
  • батон - 250 г
  • помідори - 600 г
  • цибуля - 100 г
  • часник - 3 зубчики
  • базилік - 10 листочків
  • бульйон - 500-600 г
  • оливкова олія - 3 ст. л.
  • сіль
Хлібний суп з помідорами (Pappa al pomodoro). Інгредієнти.
Приготування хлібного супу з помідорами.

Паппа аль помодоро – традиційна тосканська страва, яку можна подавати як в холодному, так і в гарячому вигляді. Цікаво, що придумана вона бідними селянами з району Сієни, як раціональний спосіб використання черствого хліба. З часом ця страва стала дуже відомою і однією з найулюбленіших в Італії. Їй навіть була присвячена дитяча пісня “Viva La Pappa Col Pomodoro”, яку заспівала Ріта Павоне на фестивалі в Сан-Ремо в 60-х роках. Пісенька в Італії стала на стільки популярною, що на сьогоднішній день її знають всі і наспівують її всюди :) Послухайте і ви :) Viva La Pappa Col Pomodoro.
Сподіваюсь, що ця цікава страва вас приємно здивує і стане справжньою знахідкою для бережливих господинь.

Порізаний і підсушений хліб.
Скибки батона порізати кубиками і, якщо батон не черствий, підсушити його (можна злегка зарум’янити) в духовці при температурі 100-150 °С.
Порізана дрібними кубиками цибуля.
Цибулю порізати дрібними кубиками.
Розчавлені зубчики часника.
Зубчики часника розчавити ножем і очистити від шкірки.
Помідори в окропі.
Помідори занурити в окріп на 20 с., обдати холодною водою і очистити від шкірки.
Очищені від шкірки і дрібно нарізані помідори.
Потім томати порізати невеликими кубиками.
Цибуля смажиться.
У каструлі на оливковій олії обсмажити цибулю до прозорого стану.
Додаємо часник до цибулі.
Потім до цибулі додати часник і, постійно помішуючи, смажити ще кілька хвилин до ледь золотистого кольору цибулі.
Додаємо до цибулі з часником помідори з листям базиліку.
Потім до цибулі викласти порізані помідори і листочки базиліку. Перемішати і на середньому вогні варити 15 хв.
Додаємо бульйон.
До помідорів додати бульйон і довести до кипіння. Бульйон для цієї страви зазвичай використовують мясний або овочевий, але якщо немає жодного, – скористайтесь бульйонним кубиком. Чітких обмежень щодо кількості бульйону також не існує, – суп може бути довільної густини, тому покладайтеся на свій смак.
Додаємо підсушений хліб.
Слідом викласти підсушені шматочки хліба. Все ретельно перемішати і на малому вогні, накривши кришкою, варити 8-10 хв. Протягом цього часу страву слід час від часу помішувати.
Хлібний суп з помідорами (Pappa al pomodoro) готовий.
В кінці приготування суп посолити за смаком і відставити з вогню. При подачі страву можна трошки полити оливковою олією. Хлібний суп з помідорами (Pappa al pomodoro) готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 5936
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-09-25

Коментарі до цього рецепта (4):Тетяна | 2014-07-22
Не вдається знайти свіжий базилік, а чи можна його замінити на той, що знайшла в магазині, сушений подрібнений?
Люба | 2014-07-22
Для цієї страви краще використовувати свіже чи заморожене листя базиліка.
Олена | 2015-08-30
Любо, підкажіть, а їсти треба відразу, щоб хліб не розмок?
Люба | 2015-08-31
Олено, хліб в будь-якому разі розмокне під час варіння.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору