Пиріжки з гарбузом

Пиріжки з гарбузом.
Інгредієнти для тіста:
  • кефір - 250 г
  • борошно - приблизно 350 г
  • яйця - 1 шт.
  • соняшникова олія - 2 ст. л.
  • сода - 1 / 2 ч. л.
  • дрібка солі
Інгредієнти для начинки:
  • гарбуз - 500 г
  • ріпчаста цибуля - 250 г
  • вершкове масло - 2 ст. л.
  • соняшникова олія - 2 ст. л.
  • сушений базилік
  • сіль, чорний мелений перець
Пиріжки з гарбузом. Інгредієнти.
Приготування пиріжків з гарбузом.
Додаємо соду.Готуємо тісто для пиріжків. В посудину налити кефір, додати яйце і соду, ретельно перемішати.
Додаємо борошно.
Потім додати 200 г борошна.
Перемішуємо.
Перемішати.
Додаємо олію.
Після того додати олію, знову перемішати.
Тісто.
Потім, поступово додаючи решту (або скільки забере) борошна, замісити ніжне, еластичне, нетуге тісто, що трохи липне до рук. Посудину з тістом накрити рушничком і поставити в холодильник на 1 год.
Порізана кубиками цибуля.
Готуємо начинку. Цибулю почистити і порізати дрібними кубиками.
Натертий на крупній терці гарбуз.
Гарбуз очистити від шкірки і натерти на крупній терці.
Цибуля смажиться.
Цибулю обсмажити до прозорого стану на соняшниковій олії і вершковому маслі.
Додаємо до цибулі гарбуз, сіль, перець, базилік.
Потім до цибулі викласти гарбуз і, час від часу помішуючи, тушкувати на невеликому вогні 10-15 хв., поки гарбуз добре не зм’якне. В кінці додати сушений базилік, посолити і поперчити до смаку, перемішати і відставити з вогню.
Розкачуємо тісто і розрізаємо його на частини.
Тісто вийняти з холодильника, ще раз добре його вимісити, підсипавши трохи борошна, скачати ковбаскою і розділити ножем на 15-16 рівних частин. Кожен шматок тіста обваляти в борошні.
Викладаємо начинку на паляничку.
Потім шматочки тіста розкачати в палянички, товщиною 4-5 мм. На кожну паляничку викласти приблизно по 1 ст. л. начинки.
Защіпаємо краї.
Краї тіста зліпити як на фото.
Зформований пиріжок.
Пиріжок обернути швом донизу і злегка притиснути його рукою, щоб не був надто високим.
Пиріжки смажаться на сухій сковорідці.
Потім пиріжки посмажити на сковорідці. Це можна зробити двома способами. Обсмажити їх на малому вогні на сухій сковорідці (без олії) : 8-10 хв. з одного боку, і 7-8 хв. – з іншого.
Змащуємо пиріжки маслом.
Вже потім гарячі пиріжки змастити вершковим маслом.
Пиріжки смажаться на олії.
Або обсмажити їх на невеликому вогні на олії, що значно швидше: по 3-4 хв. з кожного боку (до рум’яної скоринки).
Пиріжки на паперових рушниках.
Смажені таким чином пиріжки слід викласти на салфетку, яка вбере зайвий жир. Пиріжки з гарбузовою начинкою готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 12330
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-10-17

Коментарі до цього рецепта (7):aneta | 2014-10-07
Доброго дня! Дуже Вам дякую за смачний рецепт!!!!!:) Але в мене є одне але...чомусь тісто в мене вийшло не таке....дуже липло до рук і муки я додала набагато більше, ніж написано в рецепті....варенички рвалися, а деякі зовсім не хотіли склеюватись....але коли я з горем пополам їх зліпила, посмажила вийшли дуже смачні :) Може я щось не так додала?
Люба | 2014-10-07
Якщо Ви все робили за рецептом, – то напевно причина в борошні. Або, можливо, Ви не залишили тісто на годину, щоб воно вистоялось. Але добре, що в кінцевому результаті у Вас все вийшло смачно :)
Вікторія | 2015-02-03
Дякую за рецепт)))) мені дуже сподобалися пиріжки)))
Люба | 2015-02-03
На здоров’ячко :)
Віка | 2015-03-20
Дійсно, муки йде значно більше. Але пиріжки – супер. Щойно зробила. Дякую за рецепт.
Люба | 2015-03-20
Прошу, рада, що пиріжки Вам сподобались :)
Ксана | 2016-05-12
Дівчата, вставлю свої п’ять копійок, бо і в мене схоже тісто. Борошна не треба більше додавати, я змащую руки олією (тісто місить хлібопічка) і тарілочку на якій ліплю пиріжки змащую. Тоді ліпити такі пиріжки просто насолода і ніщо ні до чого не липне. Це я так дякую за начинку. :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору