Тушкована яловичина з гарбузом в пиві

Тушкована яловичина з гарбузом в пиві.
Інгредієнти:
  • яловичина - 500 г
  • гарбуз - 400 г
  • цибуля-порей або ріпчаста цибуля - 150 г
  • часник - 2 зубчики
  • пиво - 400-500 мл.
  • оливкова чи соняшникова рафінована олія для смаження
  • лавровий лист - 1 шт.
  • сіль, чорний мелений перець
  • зелень петрушки
Тушкована яловичина з гарбузом в пиві. Інгредієнти.
Приготування тушкованої в пиві яловичини з гарбузом. Мясо тушковане в пиві виходить дуже ніжне і соковите. Пиво можна брати будь яке (темне / світле), головне, щоб було якісне. Різниця в тому, що темне пиво, порівняно зі світлим, надасть страві більш вираженого хлібного присмаку і разом з тим буде більше відчуватися гірчинка, що характерно для такого пива. Подавати страву слід гарячою.

Шматки м’яса.
М’ясо помити, обсушити, очистити від плівок і порізати довільними шматками.
Дрібно порізаний часник і порізана кільцями цибуля порей.
Часник подрібнити ножем, цибулю-порей нарізати кружальцями.
М’ясо смажиться.
В каструлі розігріти олію, викласти туди м’ясо і на великому вогні обсмажити його до рум’яної скоринки.
До м’яса додаємо цибулю порей та часник.
Додати цибулю-порей та часник, перемішати і на середньому вогні смажити 7-8 хв.
Наливаємо пиво в каструлю.
Потім вміст каструлі залити пивом, довести до кипіння, накрити кришкою і на малому вогні тушкувати 1,5-2 год.
Порізаний кубиками гарбуз.
Гарбуз очистити від шкірки і насіння, порізати невеликими кубиками зі стороною 1,5-2 см.
Додаємо гарбуз.
Гарбуз додати до м’яса, добре посолити, перемішати і на середньому вогні тушкувати 15 хв., не накриваючи кришкою.
Додаємо перець, лавровий лист. Тушкована яловичина з гарбузом в пиві готова.
Потім до м’яса додати лавровий листок і чорний мелений перець, тушкувати ще приблизно 7 хв. На цьому етапі до страви можна додати трошки цукру за смаком (0,5-1 ч. л.).
Тушкована яловичина з гарбузом в пиві готовий.
При подачі страву притрусити зеленню петрушки. Тушкована яловичина з гарбузом в пиві готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 8820
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-10-23

Коментарі до цього рецепта (10):ella | 2013-12-17
Чи можна цю страву їсти тим, хто не вживає спиртних напоїв?
Люба | 2013-12-17
ella, спирт відноситься до летючих речовин, тому під час приготування страви він повністю випарується :)
Вікторія | 2015-09-27
З чим цю страву найкраще подавати?
Люба | 2015-09-27
Вікторіє, я цю страву подавала з картопляним пюре. Думаю, що з рисом теж має бути смачно.
Наталія | 2015-11-22
Готувала гарбуз за вашим рецептом, дуже смачно, дякую!
Люба | 2015-11-23
На здоров’я :)
Маро | 2015-12-31
Гарбуз також можна тушкувати з яблуками.
Уляна | 2016-10-26
Справді дуже-дуже смачно.
Ілонка | 2017-02-15
Вчора готувала вашу страву...смак приємний, ніжний...єдине маю питання до вас, яким чином 1,5-2 год тушкувати м’ясо в пиві, якщо вже після 30-40 хв. воно випаровується...?!
Люба | 2017-02-16
Ілонка, тушкувати слід на мінімальному вогні, щільно накривши каструлю кришкою. Якщо попри це пиво випарувалось, можна додати трішки води :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору