Свинина з кисло-солодким перцем

Свинина з кисло-солодким перцем.
Інгредієнти:
  • свинина (полядвиця) - 500 г
  • перець болгарський - 200 г
  • цибуля фіолетова - 200 г
  • часник - 4 зубчики
  • базилік - 10 листочків
  • розмарин - 2 гілочки
  • бальзамічний або червоний винний оцет - 2 ст. л.
  • цукор - 1 ч. л. (з вершком)
  • оливкова олія для смаження
  • вершкове масло - 40 г
  • сіль, чорний мелений перець
Свинина з кисло-солодким перцем. Інгредієнти.
Приготування свинини з кисло-солодким перцем.

Чудова страва від відомого англійського кухаря Гордона Рамзі. Дуже смачна, та ще й готується швидко та легко :)

Нарізана півкільцями цибуля.
Цибулю почистити від шкірки і нарізати півкільцями.
Нарізаний довгою соломкою болгарський перець.
Болгарський перець очистити від плодоніжки та насіння і нарізати довгою соломкою.
Крупно нарізана зелень базиліка.
Листя базиліку помити, обсушити і крупно нарізати ножем.
Перець з цибулею обсмажуються.
На сковорідку з добре розігрітою оливковою олією викласти перець і цибулю, посолити, поперчити, додати цукор (завдяки цукру цибуля з перцем закарамелізуються). Овочі перемішати і смажити на великому вогні (так щоб було чути шкварчання) 7-8 хв., час від часу помішуючи.
Додаємо бальзамічний оцет до перцю з цибулею.
Потім до перцю з цибулею додати 2 ст. л. бальзамічного оцту, ретельно перемішати і відставити з вогню.
Додаємо базилік.
Одразу після цього до овочів додати нарізаний базилік, перемішати і залишити страву у гарячій сковорідці ще на 2-3 хв. Карамелізований перець з цибулею готовий.
Відбиті шматки м’яса.
Полядвицю нарізати поперек волокон шматками товщиною 1,5-2 см. З обох боків свинину приправити сіллю, чорним меленим перцем і злегка відбити. Щоб під час смаження м’ясо не скручувалось і просмажилось рівномірно, його по краях слід трошки надрізати (як на фото). Відстань між надрізами повинна становити 2-3 см.
Чистимо часник.
Зубчики часнику злегка розчавити ножем і очистити від шкірки.
Смажимо м’ясо з часником та розмарином.
На добре розігріту сковорідку з оливковою олією викласти шматки м’яса, часник і гілочки розмарину. Смажити на великому вогні 4 хв.
Додаємо вершкове масло.
Потім м’ясо перевернути на інший бік (часник також слід час від часу обертати, щоб він не пригорів), додати вершкове масло і продовжити смажити на великому вогні ще 3,5-4 хв. При цьому м’ясо треба постійно поливати гарячим маслом, у якому воно смажиться.
Даємо м’ясу відпочити.
Обсмажене м’ясо викласти гіркою у посудину (яку бажано трошки прогріти) і залишити ще на 5-6 хв., щоб воно “відпочило”. З м’яса виділиться трошки соку, але це нормально. Цим соком слід полити м’ясо при подачі.
Свинина з кисло-солодким перцем готова.
На тарілку порційно викласти карамелізований перець з цибулею і м’ясо. Свинину полити соком, що виділився з м’яса,коли воно “відпочивало” :), і подавати до столу. Свинина з кисло-солодким перцем готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 7358
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-11-11

Коментарі до цього рецепта (4):Леся | 2013-11-16
Ням-ням)))
Анна | 2014-06-24
Готувала для компанії з кількох людей: всім дуже сподобалось. Попросили поділитись рецептом. Рекомендую!
Настя | 2015-02-03
Готувала за Вашим рецептом. М’яско, карамелізований перець з цибулькою – все вийшло ДУЖЕ смачно! Дякую за насолоду)
Люба | 2015-02-03
Настя, на здоров’я і дякую всім за відгуки :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору