Сирники з ягідним соусом і сметаною

Сирники з вишневим соусом і сметаною.
Інгредієнти для сирників:
  • сир кисломолочний - 600 г
  • яйця - 2 шт.
  • борошно - 3-4 ст. л. і 2 ст. л. для панірування
  • цукор - 3-4 ст. л.
  • ванільний цукор - 3 ч. л.
  • дрібка солі
  • соняшникова рафінована олія для смаження
Інгредієнти для ягідного соусу:
  • ягоди (у мене заморожена вишня) - 200 г
  • цукор - 4 ст. л. (без вершка)
  • картопляний крохмаль - 4 ч. л.
  • вода - 350 мл.
Сирники з вишневим соусом і сметаною. Інгредієнти.
Приготування сирників.

Для сирників раджу брати сухий кисломолочний сир, – тоді не доведеться до нього додавати багато борошна, а чим менше борошна в сирниках, – тим ніжніші і пухкіші вони виходять.
Для соусу можна брати будь-які ягоди, що вам подобаються. Це може бути смородина, полуниця, ожина, чорниця, вишня і т.п.
Із вказаної кількості інгредієнтів у мене вийшло 14 сирників.

Додаємо цукор до вишні.
Спершу готуємо соус. Ягоди залити водою (300 мл.), додати цукор, швидко довести до кипіння і на середньому вогні кип’ятити 3 хв.
Додаємо крохмал до вишні.
Крохмаль розвести в 50 мл води і тоненькою цівкою влити його до вишневого сиропу. Вишневий сироп при цьому слід постійно помішувати ложкою. Приблизно через 10 с соус відставити з вогню і охолодити. Ягідний соус готовий.
Розтираємо сир.
Тепер готуємо сирники. Сир викласти у велику посудину і добре розім’яти його виделкою.
Додаємо до сиру яйця та цукор.
До сиру додати яйця, цукор, ванільний цукор. Ретельно перемішати.
Додаємо борошно.
До отриманої сиркової маси додати борошно і знову перемішати.
Викладаємо сирне тісто на тарілку з борошном.
На тарілку з борошном викласти столову ложку з гіркою сиркової маси, обваляти в борошні і …
Викладаємо сирники на розпечену сковорідку.
…злегка приплюснути.
Сирники смажаться на сковорідці.
Сформовані сирники викласти на сковорідку з добре розігрітою соняшниковою олією.
Обсмажуємо сирники з двох боків.
Смажити сирники на середньому вогні з кожного боку до рум’яної скоринки.
Сирники з вишневим соусом і сметаною готові.
Теплі сирники подавати з ягідним соусом і сметаною. Сирники з ягідним соусом і сметаною готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 8520
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-11-19

Коментарі до цього рецепта (4):Борис | 2013-12-21
Просто, швидко і дууууже смачно.
Ольга | 2014-03-25
Дуже красиво.
Тетяна | 2014-07-22
Дякую, Любо, за рецепт! Дуже смачно! Чоловіку були до смаку)
Люба | 2014-07-22
На здоров’я :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору