Рибний пиріг зі соусом “Бешамель”

Рибний пиріг зі соусом “Бешамель”.
Інгредієнти:
  • скумбрія - 450 г
  • зелена цибуля - 1 маленький пучок
  • сіль, чорний мелений перець
  • панірувальні сухарі
Для соусу “Бешамель”:
  • вершкове масло - 50 г
  • борошно - 40 г
  • молоко - 500 мл
  • мускатний горіх - 1 / 2 ч. л.
  • сіль, чорний мелений перець
Для тіста:
  • вершкове масло або маргарин - 100 г
  • борошно - 200 г
  • вода - 5-6 ст. л.
  • дрібка солі
Рибний пиріг зі соусом “Бешамель”. Інгредієнти.
Приготування рибного пирога.

Цей пиріг я випікала у формі розміром 30х18х5 см.

Вершкове масло з борошном.
Готуємо тісто. У велику посудину просіяти борошно, додати розм’якле масло і дрібку солі.
Перетираємо масло з борошном.
Масло з борошном добре перетерти рукою (як на фото), додати воду і…
Тісто.
…замісити тісто. Посудину з тістом накрити чистим рушничком і поставити в холодильник на 1 год.
Очищена скумбрія.
Скумбрію очистити від нутрощів та чорної плівки, відрізати голову, добре помити, обсушити і посолити.
Скумбрія, загорнута у фольгу.
Рибу загорнути в харчову фольгу і помістити в розігріту до 180 °С духовку на 30 хв.
М’ясо скумбрії.
Після того, як риба трохи охолоне, м’ясо відділити від кісток та шкірки.
Соус “Бешамель”.
Приготувати соус “Бешамель”.
Порізана зелена цибуля.
Зелену цибулю дрібно порізати.
Тісто у формі.
Тісто вийняти з холодильники, розкачати до потрібного розміру, викласти у форму і сформувати високі бортики.
Зелена цибуля на тісті.
На тісто рівномірно викласти порізану зелену цибулю.
Викладаємо рибу.
На цибулю – невеликі шматки риби. Рибу поперчити і, при потребі, досолити.
Наливаємо соус “Бешамель”.
Рибу залити гарячим соусом “Бешамель”.
Посипаємо пиріг сухарями.
Зверху пиріг присипати панірувальними сухарями.
Спечений пиріг.
Пиріг помістити у заздалегідь розігріту до 200 °С духовку і випікати 30-35 хв.
Рибний пиріг зі соусом “Бешамель” готовий.
Пиріг вийняти з духовки, трохи остудити і посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею. Рибний пиріг зі соусом “Бешамель” готовий. Подавати пиріг можна як теплим, так і холодним.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 8463
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-11-23

Коментарі до цього рецепта (0):
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору