Пісні вареники з квашеної капусти і гречки

Пісні вареники з квашеної капусти і гречки.
Інгредієнти для тіста:
  • борошно - 500 г
  • вода - приблизно 300 г
  • харчова сода - 1/2 ч. л.
  • лимонний сік - 1 ст. л.
  • дрібка солі
Для начинки:
  • квашена капуста - 2 склянки
  • варена гречка (солена) - 2 склянки
  • ріпчаста цибуля - 250 г
  • соняшникова рафінована олія для смаження
  • сіль, свіжомелений чорний перець
Пісні вареники з квашеної капусти і гречки. Інгредієнти.
Приготування пісних вареників з квашеної капусти і гречки.
Капуста вариться.
Квашену капусту відварити до м’якості. Варити в невеликій кількості води на малому вогні, накривши кришкою. Я варила 1,5 год.
Борошно з содою.
Поки вариться капуста, готуємо пісне тісто для вареників. У велику посудину просіяти борошно, додати дрібку солі і соду, перемішати.
Додаємо лимонний сік до води.
Воду (150 мл) розвести з лимонним соком...
Вливаємо воду в борошно.
...і вилити до борошна, перемішати.
Пісне тісто на вареники.
Потім поступово додати решту води і замісити нетуге тісто, що трохи липне до рук. Посудину з тістом накрити чистим рушничком і покласти в холодильник на 30-40 хв.
Відварена квашена капуста, подрібнена ножем.
Готуємо начинку. Відварену капусту зцідити на друшляк, руками відтиснути від зайвої рідини і подрібнити ножем.
Порізана дрібними кубиками цибуля.
Цибулю очистити від шкірки і порізати дрібними кубиками.
Цибуля смажиться.
Порізану цибулю обсмажити на олії до золотистого кольору.
Додаємо капусту до цибулі.
Додати капусту, перемішати і на середному вогні потушкувати 5 хв.
Додаємо гречку, солимо, перчимо.
До капусти з цибулею додати гречку, перемішати, поперчити і досолити за смаком та відставити з вогню. Начинка для пісних вареників готова.
Розкачане тісто.
Тісто розділити на дві частини. На присипаній борошном стільниці одну частину тіста розкачати в круг, товщиною приблизно 2 мм. Другу половину тіста (з нього потім теж зліпимо вареники) поки що загорнути в поліетиленовий пакет або прикрити рушничком, щоб воно не присихало. З розкачаного тіста склянкою витиснути кружечки, залишки додати до іншої половини тіста. Я скористалась склянкою діаметром 5,7 см.
Ліпимо вареник.
На кружечок тіста викласти чайну ложку (з гіркою) начинки і зліпити вареник, як на фото.
Варимо вареники.
Вареники викласти в киплячу підсолену воду, акуратно помішати, щоб вони не прилипли до дна і швидко довести до кипіння. Коли вареники спливуть, на невеликому вогні поварити їх ще 3-4 хв. Потім шумівкою вареники викласти у посудину.
Вареники з квашеної капусти та гречки готові.
Приблизно через 1 хв., коли вода з вареників повністю стече, перекласти їх в іншу посудину і полити соняшниковою олією. В період посту подавати такі вареники добре з грибною підливою. Пісні вареники з квашеної капусти і гречки готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 12206
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-12-07

Коментарі до цього рецепта (1):Марічка | 2015-02-24
Дуже апетитні варенички! А ще можна замість гречки взяти картоплю - також смачно!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору