Квасоля з тушкованими овочами

Квасоля  з тушкованими овочами.
Інгредієнти:
  • біла квасоля (в мене сушена) - 1 склянка
  • ріпчаста цибуля - 150 г
  • помідори свіжі чи у власному соці - 200 г
  • морква - 250 г
  • часник - 2-3 зубчики
  • лавровий лист - 1 шт.
  • соняшникова олія для смаження
  • сіль, чорний мелений перець
Квасоля  з тушкованими овочами. Інгредієнти.
Приготування квасолі з тушкованими овочами.

Приготувала цю страву за порадою моєї дорогенької подруги Оксанки, і не пошкодувала,– це справді смачно, та ще й дуже доречно в період посту. Оксаночко, дякую тобі ! :)
Подавати таку квасолю можна як гарнір чи як основну страву. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 4-5 порцій, це вже залежить від апетиту :)

Замочена квасоля.
Квасолю залити водою і залишити наніч.
Квасоля вариться.
Потім квасолю залити чистою водою, довести до кипіння, додати лавровий лист, посолити, накрити кришкою і на малому вогні варити приблизно 1-1,5 год. до готовності. Щоб квасоля не полущилася, її слід залишити на деякий час у воді, де вона варилась. Після того, як вода охолоне, квасолю відкинути на друшляк.
Порізана соломкою цибуля.
Цибулю очистити від шкірки і нарізати півкільцями.
Натерта на крупній терці морква.
Почищену моркву потерти на крупній терці.
Томати подрібнені в блендері.
Помідори опустити на 20 с. в окріп, охолодити під струменем холодної води, зняти шкірку і подрібнити в блендері або дрібно порізати ножем.
Цибуля смажиться.
Порізану цибулю обсмажити на соняшниковій олії до прозорого стану.
Додаємо моркву до цибулі.
Додати моркву, трохи посолити і на невеликому вогні тушкувати приблизно 10 хв., поки морква добре не зм’якне.
Додаємо томати до моркви з цибулею.
Потім до моркви з цибулею додати подрібнені томати і вже на середньому вогні, періодично помішуючи, тушкувати ще 5 хв.
Додаємо квасолю, часник, солимо та перчимо.
Після цього до овочів викласти зварену квасолю, перемішати. При потребі досолити, поперчити, витиснути через часникодавку часник, знову перемішати…
Квасоля  з тушкованими овочами готова.
…і відставити з вогню. При подачі страву посипати січеною зеленню петрушки чи кінзи. Квасоля з тушкованими овочами готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 33547
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-12-19

Коментарі до цього рецепта (8):Подружка Оксанка)))) | 2014-01-17
На здоров’я Люба) Дуже приємно, що ти прислухалась до моїх слів!
Наталя | 2015-03-15
Гарний рецепт. Готувала, але без помідорів. Дуже смачно і корисно. Можна їсти як теплим так і холодним.Ням ням. Дякую за рецепт.
Люба | 2015-03-15
А з помідорчиками ще смачніше буде ;)
Аліна | 2015-04-06
А ще замінити помідори можна томатною пастою чи соусом.
Іра | 2016-12-06
Дуже-дуже смачно! Часничок придає неймовірного смаку. Неймовірно смачно, я не очікувала на такий результат. Дякую за рецепт!
Люба | 2016-12-07
Іро, на здоров’я! Дуже рада, що рецепт Вам так сподобався :)
Романа | 2017-03-17
Забагато фотографій. Всі добре знають, як виглядає терта морква... За сам рецепт напишу пізніше. Готую...
Анна | 2017-03-23
Пане Романе, всі і картоплю варити вміють, але на цьому сайті кожен вчиться чомусь цікавому, оригінальному. З Вашого боку просто невиховано робити пані Любі такі зауваження, враховуючи її старання. Я, наприклад, одержую естетичне задоволення від усіх фото, чітко розписаного процесу. Так що свою ложку дьогтю тримайте при собі. Пані Любо, щиро дякую за Вашу велику працю)))
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору