Квасоля з тушкованими овочами

Квасоля  з тушкованими овочами.
Інгредієнти:
  • біла квасоля (в мене сушена) - 1 склянка
  • ріпчаста цибуля - 150 г
  • помідори свіжі чи у власному соці - 200 г
  • морква - 250 г
  • часник - 2-3 зубчики
  • лавровий лист - 1 шт.
  • соняшникова олія для смаження
  • сіль, чорний мелений перець
Квасоля  з тушкованими овочами. Інгредієнти.
Приготування квасолі з тушкованими овочами.

Приготувала цю страву за порадою моєї дорогенької подруги Оксанки, і не пошкодувала,– це справді смачно, та ще й дуже доречно в період посту. Оксаночко, дякую тобі ! :)
Подавати таку квасолю можна як гарнір чи як основну страву. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 4-5 порцій, це вже залежить від апетиту :)

Замочена квасоля.
Квасолю залити водою і залишити наніч.
Квасоля вариться.
Потім квасолю залити чистою водою, довести до кипіння, додати лавровий лист, посолити, накрити кришкою і на малому вогні варити приблизно 1-1,5 год. до готовності. Щоб квасоля не полущилася, її слід залишити на деякий час у воді, де вона варилась. Після того, як вода охолоне, квасолю відкинути на друшляк.
Порізана соломкою цибуля.
Цибулю очистити від шкірки і нарізати півкільцями.
Натерта на крупній терці морква.
Почищену моркву потерти на крупній терці.
Томати подрібнені в блендері.
Помідори опустити на 20 с. в окріп, охолодити під струменем холодної води, зняти шкірку і подрібнити в блендері або дрібно порізати ножем.
Цибуля смажиться.
Порізану цибулю обсмажити на соняшниковій олії до прозорого стану.
Додаємо моркву до цибулі.
Додати моркву, трохи посолити і на невеликому вогні тушкувати приблизно 10 хв., поки морква добре не зм’якне.
Додаємо томати до моркви з цибулею.
Потім до моркви з цибулею додати подрібнені томати і вже на середньому вогні, періодично помішуючи, тушкувати ще 5 хв.
Додаємо квасолю, часник, солимо та перчимо.
Після цього до овочів викласти зварену квасолю, перемішати. При потребі досолити, поперчити, витиснути через часникодавку часник, знову перемішати…
Квасоля  з тушкованими овочами готова.
…і відставити з вогню. При подачі страву посипати січеною зеленню петрушки чи кінзи. Квасоля з тушкованими овочами готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 27490
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-12-19

Коментарі до цього рецепта (6):Подружка Оксанка)))) | 2014-01-17
На здоров’я Люба) Дуже приємно, що ти прислухалась до моїх слів!
Наталя | 2015-03-15
Гарний рецепт. Готувала, але без помідорів. Дуже смачно і корисно. Можна їсти як теплим так і холодним.Ням ням. Дякую за рецепт.
Люба | 2015-03-15
А з помідорчиками ще смачніше буде ;)
Аліна | 2015-04-06
А ще замінити помідори можна томатною пастою чи соусом.
Іра | 2016-12-06
Дуже-дуже смачно! Часничок придає неймовірного смаку. Неймовірно смачно, я не очікувала на такий результат. Дякую за рецепт!
Люба | 2016-12-07
Іро, на здоров’я! Дуже рада, що рецепт Вам так сподобався :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору