Торт “Грецький горіх”

Торт “Грецький горіх”.
Інгредієнти для бісквіта:
  • яйця - 6 шт.
  • цукор - 120 г
  • борошно - 120 г
  • грецькі горіхи - 30 г
  • цедра одного апельсина чи лимону
  • рослинна олія - 2 ст. л.
  • кориця - 1 / 3 ч. л.
  • дрібка солі
Інгредієнти для крему:
  • молоко - 250 г
  • цукор - 200 г
  • картопляний крохмаль - 2 ст. л. (без гірки)
  • ванільний цукор - 1 ч. л.
  • грецькі горіхи - 150 г
  • вершкове масло - 250-300 г
  • білий шоколад - 100 г
  • вишнева настоянка - 2 ст. л.
Для оздоблення:
  • грецькі горіхи - 150 г
  • виноград
Торт “Грецький горіх”. Інгредієнти.
Приготування торта “Грецький горіх”.

Торт я випікала у формі діаметром 24 см.

Змащена олією і присипана борошном форма.
Готуємо бісквіт. Форму змастити рослинною олією і присипати борошном.
Цедра.
Цедру одного апельсина або лимону потерти на дрібній терці.
Подрібнені ножем горіхи.
Горіхи для тіста, а також для оздоби подрібнити ножем.
До борошна додаємо горіхи і корицю.
До просіяного борошна додати 30 г горіхів, дрібку солі і корицю. Перемішати.
Додаємо цедру до жовтків.
Жовтки відділити від білків. До жовтків додати половину цукру (60 г) і збити міксером до пухкої світлої маси (збивати приблизно 7-8 хв.). Потім додати цедру і перемішати.
Додаємо цукор до білків.
Білки збити в густу піну. Потім додати цукор, що залишився…
Збиваємо білки.
…і продовжити збивати до стійких піків (як на фото).
Додаємо білки до жовтків, перемішуємо.
До жовтків додати кілька ложок збитих білків і ретельно перемішати рухами знизу догори.
Додаємо жовтки до білків, перемішуємо.
Потім цю суміш вилити до білків і акуратно перемішати таким самим чином.
Додаємо борошно до яєчної маси.
Слідом додати борошно з горіхами, акуратно і швидко перемішати, щоб не осіли білки.
Додаємо олію в тісто.
До тіста додати олію. Знову ретельно перемішати.
Тісто у формі
Тісто вилити у форму, вирівняти, помістити у заздалегідь розігріту до 180 °С духовку і випікати приблизно 35 хв. Дерев’яною паличкою перевірити чи бісквіт готовий. Потім духовку вимкнути, а корж залишити там ще на 10 хв., щоб він не осів.
Бісквіт.
Після цього бісквіт вийняти з форми і перекласти на решітку. Коли він повністю охолоне, його слід на 30 хв. помістити в морозильну камеру, – так бісквіт потім легше буде розрізати на коржі.
Подрібнені в блендері горіхи.
Готуємо крем. Горіхи для крему добре подрібнити в блендері.
Додаємо крохмаль до молока.
Молоко налити в каструльку і трохи розігріти. Кілька ложок цього молока додати до крохмалю, добре перемішати і тоненькою цівкою вилити назад до каструльки з молоком. При цьому молоко слід помішувати ложкою.
Додаємо цукор до молока.
Потім до молока додати цукор і ванільний цукор. Поволі помішуючи, довести до кипіння, але не кип’ятити.
Додаємо горіхи.
Як тільки молоко почне закипати, його слід відставити з вогню. Потім до молока додати подрібнені в блендері горіхи, перемішати і обов’язково охолодити до кімнатної температури.
Тут хочу наголосити, що горіховий крем і всі інші компоненти (вершкове масло, білий шоколад, вишнева настоянка), які будуть додаватися до крему, повинні бути кімнатної температури.
Збиваємо вершкове масло з горіховим кремом.
В окрему посудину викласти розм’якле вершкове масло. До нього невеликими порціями додати весь горіховий крем, постійно збиваючи міксером.
Розтоплений білий шоколад.
На водяній бані, помішуючи, розтопити білий шоколад, охолодити….
Інгредієнти для крему в посудині.
…і разом з вишневою настоянкою додати до крему. Ретельно перемішати ложкою або міксером. Крем готовий.
Три коржі.
Бісквіт розрізати на три частини.
Змащуємо коржі кремом.
Кожен корж (верхній в тому числі) щедро перемастити кремом. Трошки крему залишити, щоб потім змастити боки торта.
Перемащені коржі.
Коржі перемащувати краще у формі, де випікався бісквіт. Приблизно через 4 год., коли коржі трохи просякнуть кремом, торт разом з формою помістити в холодильник (наніч).
Торт “Грецький горіх” готовий.
Торт вийняти з форми, боки змастити кремом, що залишився. Торт присипати подрібненими ножем горіхами і прикрасити виноградом. Торт “Грецький горіх” готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 28510
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-12-24
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (3):Роксолана | 2019-02-13
Чи можна в духовці підсмажити горіхи?
Люба | 2019-02-14
Роксолано, так, можна.
Лілія | 2019-03-09
Пекла цей торт на 8 Березня. Горіховий бісквіт – суперовий! А от крем буду робити інший.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору