Брауні з коньяком і горіхами

Брауні з коньяком і горіхами.
Інгредієнти:
  • яйця - 3 шт.
  • цукор - 150 г
  • вершкове масло - 130 г
  • борошно - 130 г
  • какао-порошок - 20 г
  • шококлад - 150 г (у мене 100 г молочного і 50 г чорного)
  • горіхи (в мене мигдаль) - 150-200 г
  • коньяк - 4 ст. л.
  • ванільний цукор - 2 ч. л.
Брауні з коньяком і горіхами. Інгредієнти.
Приготування брауні з коньяком і горіхами.

Брауні – відомий американський десерт з дуже насиченим шоколадним смаком, що традиційно подається у вигляді пласких невеликих квадратиків. Особливістю такої випічки є м’яка волога серединка. Тому дуже важливо не перетримати брауні у духовці. Я випікала брауні у формі розміром 22х28 см.

Просіяне борошно перемішане з какао.
Просіяти борошно з какао.
Горіхи смажаться.
Горіхи злегка обсмажити на сухій сковорідці або підсушити в духовці.
Шоколад з вершковим маслом на водяній бані.
Шоколад з маслом розтопити на водяній бані.
Додаємо коньяк до шоколаду з горіхами.
Розтоплений шоколад трохи охолодити і додати до нього горіхи та коньяк. Перемішати.
Яйця з цукром.
В окремій посудині виделкою перемішати (але не збивати) яйця з цукром та ванільним цукром до однорідного стану.
Додаємо яйця до шоколаду.
Потім яйця додати до шоколадно-горіхової суміші. Перемішати.
Додаємо борошно до шоколадної маси.
Слідом додати просіяне борошно з какао (краще додавати частинами) і…
Все перемішуємо.
…ретельно перемішати ложкою. В результаті маємо отримати в’язке тісто, як на фото.
Виливаємо шоколадну масу у форму.
Форму застелити пергаментним папером, папір змастити вершковим маслом. У форму вилити шоколадне тісто.
Брауні з коньяком і горіхами готове.
Випікати брауні у заздалегідь розігрітій до 180 °С духовці, приблизно 20-25 хв. Потім випічку слід охолодити, порізати на невеликі квадратики і подавати до столу. Брауні з коньяком і горіхами готове.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 7822
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-01-24

Коментарі до цього рецепта (10):Наталя | 2014-02-11
Вчора випробовувала цей рецепт. Смакота! І легко готується. Пекла рівно стільки скільки вказано в рецепті і все вдалось =) Дуже ароматний смаколик. Дякую!
Люба | 2014-02-11
Наталя, на здоров’я :)
Люда | 2014-02-13
А мій смаколик допікається! І аромат стоїть такий ммммммммм ням-ням)))
Віта | 2014-02-24
Можна додати грецькі горіхи замість мигдалю? І чи можна взагалі горіхи не додавати?
Люба | 2014-02-24
Віта, горіхи, як і коньяк не є обов’язковими компонентами брауні. Тому, звичайно, горіхи можна використати будь-які або не додавати їх взагалі.
Віта | 2014-02-27
Готувала брауні, вийшло дуже смачне і ароматне, додавала подрібнені грецькі горіхи, смакота.
Надія | 2015-05-25
Скажіть будь ласка якого розміру форма має бути, щоб на цю порцію квадратики були не зависокі і недуже плоскі, дякую).
Люба | 2015-05-25
Надіє, в передмові до рецепту вказаний розмір форми, в якій я випікала брауні (22х28 см).
Улянка | 2016-12-04
Вже готую, дуже смачно і легко, чудовий рецепт. Дякую***
Люба | 2016-12-05
Прошу :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору