Паста Карбонара

Паста Карбонара.
Інгредієнти:
  • спагетті - 200 - 250г
  • яйця - 2 шт.
  • бекон або грудинка - 150 г
  • сир Пармезан - 50 г
  • оливкова олія
  • сіль, свіжомелений чорний перець
Паста Карбонара. Інгредієнти.
Приготування пасти Карбонара.

Класична італійська паста Карбонара – це спагетті з обсмаженими шматочками панчетти (сиров’ялений бекон) чи гуанчеале (сиров’ялені свинні щоки) під соусом, що складається з яєць та сиру Пармезан і / чи Пекоріно Романо. Існує ще американська версія пасти Карбонара, коли соус готують на основі вершків. І хоч це також дуже смачно, сьогодні ми все ж таки зупинимось на першому варіанті цієї страви, тому що це класика :) Якщо гуанчале чи панчетту знайти не вдалося :), то можна використати звичайний бекон чи навіть грудинку.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийде три порції пасти Карбонара.

Потертий Пармезан.
Готуємо соус. Пармезан потерти на дрібній терці.
Збиваємо яйця.
Яйця перемішати вінчиком до однорідного стану.
До яєць додаємо Пармезан і оливкову олію.
До яєць додати сир і, за бажанням, одну ложку оливкової олії.
Все ретельно перемішуємо.
Все ретельно перемішати. Соус готовий.
Нарізаємо тонкими ломтиками грудинку.
Бекон або грудинку порізати тоненькими (товщиною 2-3 мм) невеликими шматками.
Обсмажуємо грудинку до золотистої скоринки.
На сковорідці розігріти трошки оливкової олії, викласти шматочки бекону / грудинки (якщо використовуєте грудинку, на даному етапі її слід посолити) і швидко обсмажити на великому вогні до хрусткої скоринки. Після цього обсмажені шматочки слід викласти на паперовий рушник, який вбере зайвий жир.
Відварюємо макарон.
Потім макарон викласти у киплячу підсолену воду і відварити до стану al dente (з італ. al dente – на зуб; наче трошки недоварений).
Додаємо яєчну суміш до гарячого макарону.
Готовий макарон відкинути на друшляк (в жодному разі не промивати), при цьому обов’язково зберегти склянку води, в якій він варився. Цю воду, при потребі, ми використаємо пізніше. Потім гарячий макарон помістити назад в теплу каструлю. До нього додати яєчний соус і швидко перемішати.
Перемішуємо гарячий макарон з яєчною сумішшю.
Макарон, в який додається соус, повинен бути дуже гарячим. Тепла має вистачити, щоб розплавився сир і яйця дійшли до готовності. Якщо після вимішування паста виходить липкою, їй не вистачає вологи, – долийте потрібну кількість збереженого “бульйону”, де варився макарон. В результаті, після перемішування, паста має вийти достатньо вологою і неначе шовковистою.
Додаємо обсмажену грудинку до макарону і перемішуємо.
До пасти додати смажений бекон і ще раз перемішати.
Паста Карбонара готова.
Страву одразу розкласти в порційні, бажано, теплі тарілки, зверху присипати грубомеленим чорним перцем і, за бажанням, тертим сиром та подавати до столу. Паста Карбонара готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 13701
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-02-12

Коментарі до цього рецепта (5):Ірина | 2014-03-25
Дуже смачно рекомендую всім попробувати.
Тетяна | 2014-04-02
Рецепт простий, а головне страва смачна.
Olena | 2017-02-08
Дуже смачно вийшло, дякую! :)
Люба | 2017-02-08
Olena, на здоров’ячко :)
Світлана | 2017-05-12
Дуже предуже смачно.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору