Тістечка з ревенем

Тістечка з ревенем.
Інгредієнти:
  • борошно - 200 г
  • цукор - 50 г
  • вершкове масло або маргарин - 80 г
  • холодна вода - 50 мл
  • жовток - 1 шт.
  • ванільний цукор - 1 ч. л.
  • дрібка солі
А також:
  • ревень (стебла) - 3-4 (залежно від довжини)
  • білок (з одного яйця) - для обмакування
  • цукор - 7 ст. л.
  • порошок кориці - 1 ч. л. з вершком
Тістечка з ревенем. Інгредієнти.
Приготування тістечок з ревенем.

Дуже смачні тістечка з ніжним тістом, солодкою хрусткою скоринкою і кислуватою начинкою. А щоб тістечка вийшли ще й акуратними і красивими, раджу брати тоненькі стебла ревеню, або ж грубі стебла поздовжньо розрізати навпіл.
Із вказаної кількості інгредієнтів у мене вийшло 25 тістечок довжиною 7 см.

Борошно з маслом.
Просіяне борошно перемішати з цукром, ванільним цукром і сіллю, додати порізане кубиками вершкове масло. Всі ігнредієнти добре перетерти рукою.
Додаємо до борошна жовток.
Жовток відділити від білка. Білок відкласти, поки що він нам не знадобиться. В окремій посудині перемішати жовток з холодною водою і додати до перетертого з маслом борошна.
Тісто.
Замісити тісто, загорнути його в поліетиленовий пакет і покласти в холодильник на 20-30 хв.
Ревінь.
Ревінь очистити від шкірки і нарізати шматочками довжиною приблизно 7 см.
Білок.
Білок злегка збити.
Цукор з корицею.
Цукор перемішати з корицею.
Тісто, розрізане на смужки.
На присипаній борошном стільниці тоненько (приблизно 2 мм) розкачати тісто. Під час розкачування тісту слід надати форму прямокутника. Розкачане тісто розрізати на смужки шириною 7 см.
Загортаємо ревінь в тісто.
На край тіста покласти шматочок ревеню і загорнути його так, …
Тістечка.
…щоб край тіста трошки заходив на основну частину тіста (як на фото). Тістечко відрізати від смужки і трошки притиснути його до стільниці, щоб склеїти краї тіста. Таким чином сформувати й інші тістечка.
Тістечка в білок.
Тістечка обмакати в білку.
Тістечка в цукор.
А потім обваляти в цукрі з корицею.
Тістечка на деко.
На деко застелене пергаментним папером викласти тістечка швом донизу і випікати у заздалегідь розігрітій до 180°С духовці 15-20 хв.
Тістечка з ревенем готові.
Тістечка з ревенем готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 13871
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-04-29

Коментарі до цього рецепта (13):Ольга | 2014-05-10
Щиро вдячна, за такий прекрасний рецепт! Тістечка вийшли дуже смачні! Успіхів вам у вашій справі!) Всіх благ:)
Люба | 2014-05-10
Ольга, рада, що рецпт вам сподобався. Дякую за добрі побажання :)
Наталія | 2014-05-14
Вийшло дуже смачно) Рекомендую!
Оксана | 2014-05-16
Дуже смачні тістечка. Дякую за рецепт.
Люба | 2014-05-16
Оксана, на здоров’я :)
Ольга | 2014-06-13
А якщо я замість ревеню хочу яблука дати,то у якому вигляді вони мають бути?Дякую)
Соломія | 2014-11-21
Мені сподобався рецепт, і я спробувала він дуже смачний!
Світлана | 2015-05-19
Тістечка вийшли дуже смачні! Щиро дякую Вам за рецепт! Рекомендую всім спробувати!
Наталя | 2016-05-17
Дякую за рецепт, дуже смачно.
Наталя | 2016-06-13
Пекли такі тістечка разом з сином, правда не з ревенем, а з яблуками. Вийшло дуже смачно, синові процес формування тістечок сподобався :)
Оксана | 2016-06-13
Печиво просто супер. Неможливо зупинитись.
Оля | 2016-07-01
Я спекла ці тістечка з суницею та малиною. Вийшло дуже смачно.
Лілія | 2017-08-05
Тістечка справді смачні і оригінальні.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору