Баскський пиріг з черешнею та заварним кремом

Баскський пиріг з черешнею та заварним кремом.
Інгредієнти для тіста:
  • борошно - 400 г
  • вершкове масло - 200 г
  • цукор - 150 г
  • яйця - 1 шт + білок з одного яйця
  • розпушувач - 1 ч. л.
  • цедра з половини лимона
  • один жовток для змащування
Інгредієнти для заварного крему:
  • молоко - 500 г
  • жовтки - 5 шт.
  • цукрова пудра - 50 г
  • цукор - 50 г
  • борошно - 50 г
  • ванільний цукор - 1 п. (16 г)
А також:
  • черешня - 300 г
  • мигдальні горіхи (у мене смажені) - 100 г
  • цедра з половини лимона
Баскський пиріг з черешнею та заварним кремом. Інгредієнти.
Приготування баскського пирога. Цей пиріг я випікала у роз’ємній формі діаметром 24 см.

Рецепт заварного крему.
Приготувати густий заварний крем.
Додаємо горішки, цедру у заварний крем.
Мигдальні горіхи очистити від шкірки. Перед цим горіхи слід занурити у киплячу воду на 50-60 с. Потім подрібнити блендером. До теплого заварного крему додати подрібнений мигдаль і цедру з половини лимона. Перемішати. Каструлю з кремом щільно накрити кришкою або поліетиленовою плівкою.
Черешня.
Черешню помити, обсушити і очистити від хвостиків та кісточок.
Розтерте масло з цукром.
Готуємо тісто. Розм’якле вершкове масло ложкою перетерти з цукром.
До масла додаємо яйце і цедру.
Додати яйце, білок і цедру з половини лимона. Перемішати.
Додаємо борошно.
Далі порціями додати просіяне борошно з розпушувачем, кожен раз добре перемішуючи ложкою.
Замішане тісто.
І замісити тісто. Тісто у нас пісочне, тому довго замішувати його не потрібно. Відщипнути 1/3–1/4 тіста, загорнути в поліетиленовий пакет і покласти в холодильник, – ним будемо закривати пиріг.
Тісто у формі.
Більшу частину тіста одразу руками рівномірно викласти у форму і сформувати бортики висотою 4 см або трошки вищі.
Наливаємо крем і викладаємо черешні на тісто.
На тісто вилити половину заварного крему. На крем викласти черешні.
Заливаємо крем.
Черешні залити кремом, що залишився.
Розкачане тісто.
Меншу частину тіста, яку ми відклали, розкачати на присипаному борошном пергаментному папері. Діаметр розкачаного тіста має бути трохи більшим за діаметр форми.
Защіпуємо тісто і відрізаємо зайве.
За допомогою паперу цим тістом накрити пиріг (як на фото) і щільно зліпити краї тіста. Зайве тісто відрізати.
Прикрашаємо пиріг і змащуємо жовтком.
Залишками тіста прикрасити пиріг. Я його розкачала і формою витиснула зірочки. Потім пиріг наколоти зубочисткою для виходу пари і змастити жовтком, розведеним з невеликою кількістю води (2-3) ч. л.
Баскський пиріг з черешнею та заварним кремом.
Випікати пиріг у розігрітій до 180°С духовці 40-45 хв. Перед подачею пиріг слід повністю охолодити, щоб при нарізанні не витекла начинка. Баскський пиріг з черешнею та заварним кремом готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 6373
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-05-27

Коментарі до цього рецепта (3):Соня | 2016-03-06
Як тільки розпочнуться черешні, – одразу приготую)))
Світлана | 2016-06-22
Дуже сподобався цей рецепт. Пиріг вийшов чудовий на смак – із заварним кремом готувала вперше. Дякую за рецепт смачного пирога.
Люба | 2016-06-22
Світлано, на здоров’я :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору