Полуничний мус на основі манної крупи

Полуничний мус на основі манної крупи.
Інгредієнти:
  • полуниця - 300 г
  • молоко або вода - 500 мл
  • манна крупа - 50 г
  • цукор - 100 г
Полуничний мус на основі манної крупи. Інгредієнти.
Приготування полуничного мусу. Сьогодні у нас на десерт смачний полуничний мус на основі манної крупи, яка, доречі, в готовій страві майже не відчувається. Манна крупа для цього десерту вариться на молоці або воді. Мус приготовлений на молоці виходить густіший і ситніший, а десерт зроблений на воді – більш ніжний, з яскраво вираженим смаком полуниці і, як на мене, смачніший :) А на смак такий мус нагадує плодово-ягідне морозиво.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 5 порцій полуничного мусу.

Полуничне пюре.
Полуницю помити, очистити від плодоніжки. Подрібнити в блендері до пюреподібного стану. Полуничне пюре пропустити через дрібне сито.
Додаємо до молока манну крупу.
В окрему каструлю налити холодне чи тепле молоко / воду, додати манну крупу, перемішати.
Додаємо цукор.
Слідом додати цукор. Все довести до кипіння і потім на малому вогні, періодично помішуючи, зварити густу кашу.
Додаємо полуничне пюре до манної каші.
Манну кашу відставити з вогню і трошки остудити. Додати полуничне пюре і все збити міксером.
Збити міксером.
Збивати мус слід на найвищій швидкості протягом 10 хв., поки маса не стане пухкою і не посвітлішає.
Полуничний мус готовий.
Охолоджений до кімнатної температури мус розлити в склянки, креманки чи інший десертний посуд, за бажанням прикрасити полуницею та листочком м’яти і поставити в холодильник на 1-2 год. Полуничний мус на основі манної крупи готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 10436
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-05-31

Коментарі до цього рецепта (7):Олеся | 2014-07-27
Десерт просто чудовий дякую за рецепт!!!...Я зверху ще додала натертого шоколаду також дуже смачно!!!
Настя | 2014-12-28
СМАКОТА!!! Менi ДУЖЕ сподобалось!!!
Настя | 2014-12-29
Менi дуже сильно це сподобалось !!! ПРОСТО КЛАС !!!
Віктор Лук’яненко | 2015-08-10
Щиро дякую, Любо, за смачний рецепт! З Вашого дозволу я скопіював його на свою сторінку.
Люба | 2015-08-11
На здоров’я. Рада, що рецепт Вам сподобався :)
Таня | 2016-02-04
Любо, а можно заморожену полуницю?
Люба | 2016-02-04
Гадаю, що можна, але смак, мабуть, буде дещо інший...
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору