Кабачковий суп з фрикадельками

Кабачковий суп з фрикадельками.
Інгредієнти на 2,5-3 л води:
  • кабачки - 700 г
  • помідори - 300-400 г
  • ріпчаста цибуля - 150 г
  • морква - 150 г
  • рис - 3 ст. л.
  • зелень кропу - 1 пучок
  • зелень петрушки - 1 пучок
  • сіль, чорний мелений перець
  • лавровий лист - 1 шт.
  • рослинна олія для смаження
Інгредієнти для фрикадельок:
  • фарш (у мене курячий) - 500 г
  • яйця - 1 шт.
  • ріпчаста цибуля - 100 г
  • сіль, чорний мелений перець
Кабачковий суп з фрикадельками. Інгредієнти.
Приготування кабачкового супу з фрикадельками.
Готуємо фарш.
Спочатку готуємо фрикадельки. Фарш викласти в глибоку миску, додати потерту на дрібній терці цибулю, яйце, сіль, чорний мелений перець. Потім все слід добре перемішати, вибити, щоб фарш став в’язким і тримався купи.
Додаємо борошно.
Щоб фарш став ще густішим, я додала 2 ст. л. борошна. Це доречно, якщо готуються фрикадельки з курячого фаршу. Якщо використовується яловичий чи свинний фарш, це робити не обов’язково.
Формуємо фрикадельки.
Фарш ще раз добре вибити і мокрими руками сформувати фрикадельки. Покласти їх в холодильник.
Нарізаємо кабачки.
Кабачки помити і нарізати кубиками зі стороною 1,5-2 см.
Нарізаємо моркву та цибулю.
Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву – кубиками, кружальцями або натерти на терці.
Очищаємо від шкірки і нарізаємо томати.
Помідори опустити на 20 с. в киплячу воду і зняти з них шкірку, після чого порізати невеликими кубиками.
Злегка обсмажуємо кабачки.
На сковорідці розігріти трошки рослинної олії, викласти порізані кабачки і обсмажити їх на великому вогні, періодично помішуючи. Я смажила кабачки приблизно 10 хв.
Злегка обсмажуємо моркву з цибулею.
На окремій сковорідці на рослинній олії спасерувати цибулю та моркву.
До моркви з цибулею додаємо томати, тушкуємо.
До цибулі і моркви додати порізані помідори і протушкувати все разом 10 хв.
Закладаємо рис.
В каструлю з киплячою водою (2,5-3 л) висипати рис. Поварити 5 хв.
Закладаємо в каструлю кабачки.
Після того додати обсмажені кабачки…
Закладаємо в каструлю засмажку.
…і тушковані овочі (цибуля, морква, помідори). Вміст каструлі довести до кипіння, добре посолити і варити 5 хв.
Закладаємо в каструлю фрикадельки.
Потім до супу додати фрикадельки…
Додаємо лавровий лист.
…і лавровий лист. Довести до кипіння, зібрати піну і варити ще 10 хв.
Додаємо зелень. Кабачковий суп з фрикадельками готовий.
Після цього суп поперчити, при потребі досолити і додати подрібнену зелень кропу і петрушки. Суп ще раз довести до кипіння і відставити з вогню. Кабачковий суп з фрикадельками готовий. Подавати суп можна зі сметаною.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 13294
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-06-10

Коментарі до цього рецепта (7):Віолетта | 2014-06-30
Дякую за рецепт. Вперше готувала суп із кабачків і маю сказати, такої кабачкової смакоти ми ще не куштували. Навіть трирічна дитина з’їла свою порцію із задоволенням. Окреме дякую за рецепт фрикадельок. Зазвичай обвалювала їх в борошні й одразу кидала в суп. Цього разу зробила за Вашим рецептом і результат перевершив сподівання.
Люба | 2014-06-30
Віолетта, на здоров’я! Дякую за такий гарний відгук :)
Олеся | 2014-07-19
Дуже дякую за прекрасний рецепт... дуже-дуже смачний супчик!!!
Наталя | 2014-08-26
Дуже дякую за причудовий рецепт, я також готувала кабачковий суп вперше і була дуже задоволена результатом. Навіть мій 1 річний синочок одобрив, з’їв 3 порції.
Люба | 2014-08-26
На здоров’я :)
Оленка | 2015-02-12
О, як классно. А я думала, що ще з кабачків приготувати (заморозила на зиму). З фрикадельками - самий смак! Готувала в мультиварці (у мене Редмонд м90), як раз для супу зручно, є відповідний температурний режим, не довелося стояти і слідкувати, щоб не викіпало. Ще раз дякую за рецепт! На наступному тижні зготую ще)
Анна | 2015-09-08
Дуже смачна зупа! Уся сім’я їла з задоволенням! Дякую за рецепт!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору