Гратен з баклажанів та помідорів

Гратен з баклажанів та помідорів.
Інгредієнти:
  • баклажани - 600 г
  • помідори (соковиті некислі) - 800 г
  • цибуля (фіолетова або біла солодка) - 250 г
  • часник - 5 зубчиків
  • сир пармезан - 120 г
  • базилік свіжий або заморожений - 8-10 листочків
  • оливкова олія для смаження
  • сіль, чорний мелений перець
Гратен з баклажанів та помідорів. Інгредієнти.
Приготування гратену з баклажанів та помідорів.

Для приготування цієї страви я використала форму розміром 30х18х5 см.

Порізані цибуля та часник.
Цибулю порізати півкільцями або кубиками, часник подрібнити ножем.
Порізані помідори.
Помідори опустити на 20 с. в киплячу воду, зняти шкірку і порізати невеликими шматками довільної форми.
Цибуля та часник смажаться.
На оливковій олії злегка обсмажити часник з цибулею.
До цибулі з часником додаємо помідори та листочки базиліку.
Додати помідори і порізаний базилік, посолити, накрити кришкою і на невеликому вогні, час від часу помішуючи, тушкувати приблизно 15 хв.
Тушкуємо помідори.
Якщо помідори пустять багато соку, їх слід потушкувати ще 5 хв. без кришки, щоб випарувалась зайва рідина.
Нарізані кружальцями баклажани.
Поки помідори тушкуються, помиті баклажани нарізати кружальцями товщиною 5-7 мм. Кружальця баклажанів посолити з кожного боку і залишити на 8-10 хв., щоб вони пустили сік. Після цього баклажани просушити паперовим рушничком.
Баклажани смажаться.
Потім баклажани обсмажити на змащеній оливковою олією сковорідці до рум’яної скоринки. Баклажани слід смажити швидко на великому вогні, щоб вони не стали дуже м’якими.
Тертий пармезан.
Сир натерти на дрібній терці.
Шар томатного соусу.
Форму змастити оливковою олією. Тушковані помідори і пармезан поділити на три частини, обсмажені баклажани – на дві. На дно форми викласти третину тушкованих помідорів.
Шар баклажанів.
На помідори – половину обсмажених баклажанів, поперчити.
Шар сиру.
Баклажани зверху присипати третиною тертого пармезану.
Другий шар томатного соусу.
Знову викласти частину помідорів.
Другий шар баклажанів.
Поверх – баклажани, що залишилися, поперчити.
Другий шар сиру.
Притрусити сиром.
Останній шар помідорів.
Сир покрити помідорами, що залишились.
Останній шар сиру.
І на кінець, гратен присипати рештками сиру.
Гратен з баклажанів та помідорів готовий.
Форму зі стравою помістити у розігріту до 200 °С духовку і випікати 15-20 хв. до рум’яної скоринки. Готову страву можна прикрасити листочками базиліку. Гратен з баклажанів та помідорів готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 7494
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-06-18

Коментарі до цього рецепта (3):Світлана | 2014-07-14
Гратен просто суперовий!!оригінальне поєднання! Дуже дякую за рецепт!! Кулінарного Вам натхнення!
Люба | 2014-07-14
Світлана, дякую за побажання! Всього Вам найкращого!
Світлана | 2014-07-18
Дуже смачна і оригінальна страва!! Дякую за рецепт!!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору