Клафуті з черешнею від Мішеля Рота

Клафуті з черешнею від Мішеля Рота.
Інгредієнти для тіста:
  • борошно - 100 г
  • вершки (15-20%) - 300 мл
  • яйця - 4 шт.
  • вершкове масло - 50 г
  • цукор - 60 г
  • натуральний рідкий мед - 40 г
  • ванільний цукор - 2 ч. л.
Інгредієнти для штрейзеля:
  • борошно - 40 г
  • вершкове масло - 40 г
  • цукор - 40 г
  • очищені лісові горіхи (фундук) - 40 г
А також:
  • черешня - 450-500 г
  • вершкове масло для змащування форми - 20 г
  • цукрова пудра (щоб присипати форму) - 1 ст. л.
Клафуті з черешнею від Мішеля Рота. Інгредієнти.
Приготування клафуті з черешнею.

Клафуті я випікала у формі розміром 30х18х5 см.

Подрібнений фундук.
Спочатку готуємо штрейзель. Лісові горіхи подрібнити в блендері.
Борошно, горіх, цукор та масло.
В невелику миску просіяти борошно, додати подрібнені горіхи, порізане кубиками масло і цукор.
Перетрто.
Все добре перетерти рукою і поки що покласти в холодильник.
Яйця, цукор, ванільний цукор та мед.
Тепер готуємо тісто. В посудину збити яйця, додати мед, цукор, ванільний цукор і все перемішати вінчиком.
Додаємо борошно.
До яєчної суміші додати просіяне борошно і ретельно перемішати вінчиком до однорідної (без грудок) маси.
Додаємо вершки.
Продовжуючи збивати вінчиком, до яєць з борошном частинами додати вершки.
Злегка підсмажуємо вершкове масло.
Тепер в невеликій каструльці або металевому горнятку повністю розтопити вершкове масло і на малому вогні кип’ятити його ще 4-5 хв. до “горіхового” запаху. Таке масло додає особливого смаку страві, тому важливо цей момент не пропускати.
Додаємо вершкове масло.
Потім масло трошки остудити, додати до тіста і ретельно перемішати вінчиком. Тісто залишити на 10 хв.
Змащуємо вершковим маслом і присипаємо цукровою пудрою форму.
Тим часом слід підготувати форму. Форму змастити маслом і присипати цукровою пудрою.
Викладаємо черешню.
Черешні помити і очистити від плодоніжок. За рецептом кісточки вибирати не потрібно (так черешня краще зберігає свої смакові якості), але, за бажанням, це можна зробити :)
Заливаємо черешню тістом.
Тісто ще раз перемішати і вилити у форму.
Випікаємо клафуті.
Випікати клафуті у розігрітій до 180 °С духовці 30-35 хв.
Клафуті з черешнею від Мішеля Рота готове.
Потім клафуті рівномірно присипати штрейзелем і випікати ще 10 хв. Клафуті з черешнею від Мішеля Рота готове.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 6550
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-06-22

Коментарі до цього рецепта (1):Саша | 2014-12-22
Мене вразило! Клас.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору