Чанахи

Чанахи.
Інгредієнти:
  • баранина жирна (у мене з кісточкою) - 600 г
  • томати - 500 г
  • картопля - 500 г
  • баклажани - 300г
  • болгарський перець - 200 г
  • ріпчаста цибуля - 250 г
  • часник - 4 зубчики
  • зелень петрушки і / чи кінзи - 1 пучок
  • приправа хмелі-сунелі - 2 ч. л. (по 1 / 2 ч. л. на один горщик)
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
Чанахи. Інгредієнти.
Приготування.
Шматочки баклажанів.
Баклажани помити, порізати півкружальцями або меншими шматками, добре посолити, перемішати і залишити на 20 хв., щоб баклажани пустили сік. Потім баклажани промити.
Півкільця цибулі.
Очищену цибулю порізати півкільцями.
Болгарський перець.
Перець нарізати великими шматками.
Томати.
Помідори за бажанням очистити від шкірки і нарізати довільними шматками.
Картопля.
Очищену картоплю (залежно від її розміру) розрізати на 2-4 частини.
Петрушка.
Зелень посікти ножем.
Баранина.
М’ясо добре помити, зачистити від плівок та сухожиль, порізати довільними шматками, посолити, поперчити і перемішати. В мене м’ясо на кісточці, я розрізала його на чотири частини.
Баранина в горщику.
Тепер підготовлені інгредієнти викладаємо у горщики. Першим шаром викласти м’ясо, трошки посипати приправою хмелі-сунелі.
Цибуля в горщику.
На м’ясо викласти цибулю, посолити, поперчити і посипати приправою.
Картопля в горщику.
Потім викласти картоплю, також додати сіль, перець і приправу.
Болгарський перець в горщику.
На картоплю викласти болгарський перець…
Чанахи в горщику.
…і баклажани. Посолити, поперчити, додати приправу.
Томати в горщику.
Останнім шаром викласти помідори, знову посолити, поперчити і посипати приправою. Також між шарами овочів можна викласти зелень і дрібно порізаний часник. Але я так не робила, – мені більше подобається, коли зелень з часником додаються до страви в кінці приготування. В кожен горщик долити по 50 мл. води. Горщики щільно накрити кришечками і помістити у розігріту до 200 °С духовку на 2 год.
Додаємо петрушку та часник. Чанахи готові.
За 10 хв. до готовності в горщики викласти дрібно порізану зелень і по одному зубчику вичавленого часника. Чанахи готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 8918
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-09-03

Коментарі до цього рецепта (1):Юра | 2014-09-26
Дуже смачно.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору