Вівсяне печиво

Вівсяне печиво.
Інгредієнти:
  • пшеничне борошно - 175 г
  • вівсяне борошно - 75 г
  • вершкове масло - 85 г
  • цукор - 185 г (я брала 150 г)
  • ванільний цукор - 1 ч. л.
  • родзинки (бажано темні) - 2 ст. л.
  • варення (в мене з інжиру) - 2 ч. л.
  • кориця - 1 / 2 ч. л.
  • сода гашена оцтом або лимонним соком - 1 / 2 ч. л.
  • сіль - 1 / 3 ч. л.
  • вода - 50-70 мл.
Вівсяне печиво. Інгредієнти.
Приготування вівсяного печива.

Вівсяне печиво, яке сьогодні вам пропоную, я випікала за дуже стареньким і напевно класичним рецептом. Печиво виходить дуже смачним, якщо дотримуватись нижче поданих пропорцій і технології приготування. Мені і моїм рідним таке вівсяне печиво дуже сподобалось, сподіваюсь, що воно прийдеться до смаку і вам :)

Масло, цукор, ванільний цукор, кориця та родзинки.
Родзинки помити і подрібнити в блендері або дрібно посікти ножем. В миску викласти розм’якле масло, цукор, ванільний цукор, корицю і подрібнені родзинки. Все ретельно перетерти ложкою. Перетирати слід 5-6 хв.
Додаємо вівсяне борошно та воду.
50 мл води підігріти до 60-70 °С, розчинити в ній сіль і разом з вівсяним борошном додати в миску. Все добре перемішати / перетерти ложкою.
Додаємо гашену лимонним соком соду.
Потім в миску додати просіяне пшеничне борошно, гашену оцтом чи лимонним соком соду…
Додаємо варення.
… і варення.
Тісто готове.
Замісити м’яке, еластичне тісто. Якщо тісто буде виходити сухуватим, – додайте ще трохи теплої води, але не більше 20 мл. Довго вимішувати тісто не потрібно, тому що готове печиво буде надто твердим.
Розкачане тісто.
На присипаній борошном стільниці тісто розкачати в круг товщиною 7-9 мм.
Витискаємо печиво.
Спеціальним кільцем або склянкою витиснути кружечки. Я брала кільце діаметром 4 см і в результаті отримала 45 шт. печива. За бажанням, печиво можна зробити і більшого діаметру – 5-6 см.
Печиво на деко.
Витиснуті кружечки викласти на деко, застелене пергаментним папером, на відстані приблизно 1,5 см один від одного. Помістити у розігріту до 200 °С духовку і випікати 14-15 хв., щоб печиво трошки зарум’янилось. Одразу після випікання печиво буде дуже м’яким, так і має бути. Коли воно охолоне, – стане твердішим.
Додаємо помідори до фаршу.
Вівсяне печиво готове.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 8083
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-09-06

Коментарі до цього рецепта (6):Марічка | 2015-04-29
Смачне, м’яке, ніжне печиво! Дуже дякую за рецепт!
Люба | 2015-04-29
Марічко, на здоров’я!
Ірина | 2015-08-12
Підкажіть будь-ласка які варення, крім інжиру, можна використати в даному рецепті. Дякую!
Люба | 2015-08-12
Думаю, що будь-яке варення підійде.
Вікторія | 2015-12-28
А можна замість варення використовувати джем?
Люба | 2015-12-29
Вікторіє, краще варення :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору