Фарширований перець

Фарширований перець.
Інгредієнти:
  • болгарський перець (середнього розміру) - 9-10 шт.
  • м’ясний фарш (в мене яловичина і свинина 1:1) - 500 г
  • рис - 1 повна склянка (200 мл)
  • ріпчаста цибуля - 300 г
  • морква - 200 г
  • помідори - 700 г
  • сметана домашня - 5 ст. л.
  • лавровий лист - 1-2 шт.
  • духмяний перець - 3-4 шт.
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • соняшникова олія - для смаження
Фарширований перець. Інгредієнти.
Приготування фаршированого перцю.
Рис вариться.
Рис промити. Всипати в киплячу підсолену воду і варити 8-10 хв. до напівготовності. Потім рис відкинути на друшляк і промити холодною водою.
Порізана цибуля.
Цибулю очистити і порізати маленькими кубиками.
Натерта морква.
Очищену моркву натерти на терці з великими отворами.
Томатне пюре.
Томати опустити в киплячу воду на 20 с., зняти шкірку і подрібнити блендером до пюреподібного стану або порізати ножем дрібними кубиками.
Цибуля смажиться.
На сковорідці розігріти невелику кількість олії, викласти туди порізану цибулю і обсмажити її на невеликому вогні до ледь золотистого кольору.
Цибуля з морквою смажаться.
Потім додати моркву і, час від часу помішуючи, смажити 10-15 хв., поки морква добре не зм’якне.
Додаємо томатне пюре.
Додати подрібнені томати.
Перемішуємо, солимо, перчимо.
Овочі перемішати, добре посолити, поперчити і тушкувати на середньому вогні приблизно 10 хв.
Інгредієнти для фаршу.
В миску викласти рис, фарш, і 1 / 3 томатного соусу. З решти соусу потім зробимо підливу, в якій буде готуватися перець.
Фарш готовий.
Все ретельно перемішати ложкою або рукою, добре посолити, поперчити. За бажанням, на цьому етапі до фаршу можна додати улюблені спеції (я додала сушений базилік) або свіжі трави – петрушка, кріп чи ін.
Болгарський перець.
Перець помити, ножем вирізати плодоніжку, захопивши частину перцю (як на фото). Це будуть “кришечки”, якими будемо накривати фарширований перець. Середину перця очистити від насіння.
Нафарширований перець.
Підготовлений перець нафарширувати начинкою.
Підлива.
До томатного соусу, що залишився, додати сметану. Краще, якщо сметана буде некисла (я брала домашню сепараторну). Все перемішати, досолити і при потребі додати трохи цукру, щоб пом’якшити кислоту помідорів. Соус довести до кипіння і через 1 хв. відставити з вогню.
Томатно-сметанковий соус в каструлі.
На дно великої каструлі вилити томатно-сметанковий соус.
Фарширований перець в каструлі.
Слідом щільно викласти фарширований перець…
Доливаємо окріп.
…і накрити його “кришечками”. Потім в каструлю влити трохи окропу , щоб рідина ледь доходила до половини перцю. Каструлю з перцем щільно накрити кришкою і помістити у розігріту до 200 °С духовку на 1,5-2 год. За 15 хв. до готовності в каструлю покласти лавровий лист і духмяний перець.
Фарширований перець готовий.
Фарширований перець готовий. Подавати фарширований перець до столу гарячим, обов’язково поливши соусом, в якому він готувався. За бажанням, до перцю ще можна подати сметану.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 86059
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-09-17

Коментарі до цього рецепта (18):Оксана | 2014-09-18
Фарширований перець моя улюблена сезонна страва!
Марія | 2014-09-22
Вдячна за рецепт – рідні його оцінили. Ваші рецепти і хід приготування завжди мене надихають! Успіху Вам!!!
Люба | 2014-09-22
Марія, дякую! І Вам вього-всього найкращого!
Аня | 2015-08-24
Щиро дякую за рецепт, дуже смачно. Ви дуже хороша, талановита людина, дякую що своїм талантом ділитеся з нами.
Люба | 2015-08-25
Дякую за теплі слова. Мені дуже приємно :)
Марія | 2015-10-08
Дякую за рецепт.
Юлія | 2016-07-31
Рецепт реально шикарний, завдяки помідорам! Перець надзвичацно смачний! Дякую!
Оля | 2016-09-20
Дякую! Дуже смачно!!!
Люба | 2016-09-21
На здоров’я :)
Ліліана | 2016-09-30
Дуже дякую за рецепт, дуже смачно.
Люба | 2016-10-01
Прошу :)
Наталія | 2016-10-19
Рецепт ідеальний! Такого смачного перцю ще не пробувала! Дуже дякую!
Люба | 2016-10-19
Дуже рада, що рецепт Вам сподобався! Спасибі за відгук :)
Іван | 2016-10-22
Гарно дякую за цей смачний рецепт. Дружині дуже сподобалось, моє куховарство ))
Люба | 2016-10-22
Я рада :) Спасибі за відгук :)
Костянтин | 2016-11-01
Я завжди приблизно так готував, але без томатного соусу із сметаною. Це – справжня знахідка! Дякую!
Люба | 2016-11-01
Костянтин, на здоров’я :)
Уляна | 2016-11-07
Перець дуже смачний. Тепер завжди готую за вашим рецептом.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору