Соус «Тартар»

Соус «Тартар».
Інгредієнти:
  • яйце - 1 шт.
  • варені жовтки - 2 шт.
  • лимонний сік - 1,5-2 ст. л.
  • рослинна рафінована олія (в мене «Олейна»™) - 130-150 мл.
  • подрібнена зелена цибуля - 3 ст. л.
  • подрібнені мариновані огірки - 1 ст. л. з вершком
  • мариновані каперси - 1 ст. л. з вершком
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
Соус «Тартар». Інгредієнти.
Приготування соусу «Тартар».

Соус «Тартар» – класичний холодний соус французької кухні, який, в основному, подають до різноманітних рибних страв, рідше – до птиці та м’яса. Головними компонентами цього соусу є варені жовтки, рослинна олія, лимонний сік і зелена цибуля. Його часто урізноманітнюють додатковими інгредієнтами. Зазвичай, це мариновані чи солоні огірки, зелені оливки, каперси, часник.
При бажанні, такий соус можна приготувати на основі магазинного майонезу. В такому випадку готовий майонез слід блендером збити з вареними жовтками і лимонним соком, потім перемішати з дрібно нарізаною зеленою цибулею і іншими компонентами. Але набагато краще цей соус смакуватиме, якщо його приготувати за нижчеподаним рецептом :)

Нарізана зелена цибуля.
Зелену цибулю дрібно порізати.
Каперси і порізані мариновані корнішони.
Огірки і каперси (якщо вони великого розміру) також подрібнити.
Відділяємо жовтки від білків.
Яйця зварити накруто і відділити жовтки від білків.
Збиваємо міксером.
В стакан блендера збити одне сире яйце (перед тим яйце слід добре помити содою і облити окропом), додати два варені жовтки, сіль (1 / 3 ч. л.), чорний мелений перець і 1 ст. л. лимонного соку. Решту соку краще додати в кінці. Все збити блендером.
Потроху доливаємо олію.
Спочатку тоненькою цівкою, а потім більшими порціями, поступово влити рослинну олію, постійно збиваючи блендером.Чим більше додати олії, – тим густіший вийде соус.
Для цього соусу я взяла 100 г рафінованої соняшникової олії і 50 г оливкової.
Змішуємо всі інгредієнти.
Соус перекласти в більшу посудину, додати подрібнену зелень цибулі, мариновані огірки і каперси. Все перемішати. При потребі досолити і,за бажанням, додати решту лимонного соку. Потім соус покласти в холодильник на 1 год.
Соус «Тартар» готовий.
Соус «Тартар» готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 4910
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-12-03

Коментарі до цього рецепта (5):Оленка | 2015-02-12
О, треба приготувати, а то покупний вже набрид. У нас в сім’ї Тартар дуже люблять.
Марінка | 2015-03-20
Готувала сьогодні – чоловік довольний як слон!!! Дуже сподобалося! Дякую Вам за чудовий рецепт і гарний сайт!!!
Люба | 2015-03-20
На здоров’я! І дякую Вам за такий щирий відгук :)
Мар’яна | 2016-02-21
Дуже класний і простий у приготуванні.
Галина | 2017-06-17
Обов’язково приготую!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору