Узвар

Узвар.
Інгредієнти на 4 л води:
  • сушені яблука - 200 г
  • сушені груші - 200 г
  • сушені сливи (чорнослив) - 200 г
  • мед і / чи цукор (при потребі) - за смаком
Узвар. Інгредієнти.
Приготування узвару.

Узвар – надзвичайно смачний та корисний напій із сухофруктів, який в Україні традиційно подають до столу на Святвечір та інші Різдвяні свята. Його головними компонентами є груші та яблука. Але сюди часто додають інші сушені фрукти та ягоди: чорнослив, вишню, курагу, шипшину і ін.

Сухофрукти, залиті теплою водою.
Сухофрукти замочити у теплій воді на 10-15 хв. Потім їх ретельно помити.
Узвар вариться.
Після цього сухофрукти залити чистою холодною водою (4 л), накрити кришкою і на невеликому вогні довести до кипіння. При слабкому кипінні поварити 20 хв., відставити з вогню і залишити на 6-7 год. або наніч, щоб узвар настоявся. При потребі, ще теплий узвар підсолодити медом і / чи цукром. Узвар готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 3721
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-12-27

Коментарі до цього рецепта (1):Настя | 2015-01-12
Узвар на всі 100 !!!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору