Бігос

Бігос.
Інгредієнти:
  • свинина (в мене реберця) - 400 г
  • квашена капуста - 500 г
  • білокачанна капуста - 500 г
  • сушені гриби (в мене білі) - велика жменя
  • чорнослив в’ялений - 100 г
  • ріпчаста цибуля - 200 г
  • сіль, чорний мелений перець
  • олія або смалець - для смаження
Бігос. Інгредієнти.
Приготування тушкованої капусти з м’ясом, грибами та чорносливом.

Надзвичайно смачна національна страва польської кухні, яка вже давно стала популярною і за межами Польщі. По суті, бігос – це та ж сама тушкована капуста з м’ясом, до якої ще додають чорнослив, гриби, різні копченості. Існує багато варіантів цієї страви, я ж пропоную приготувати її за моїм улюбленим рецептом.
До речі, в Польщі бігос завжди готують у дуже великій кількості, потім страву порційно заморожують. Вважається, що після розморожування бігос смакує якнайкраще.

Замочені гриби.
Гриби залити водою і залишити на 1-1,5 год., щоб вони розм’якли і не гірчили. Потім гриби слід добре промити і відтиснути від рідини.
Нарізана цибуля.
Цибулю нарізати півкільцями або дрібніше.
Розділене на шматки м’ясо.
М’ясо розділити на шматки не дуже малого розміру.
Квашена капуста.
Квашену капусту відтиснути від соку і, за бажанням, трохи подрібнити ножем.
Білокачанна капуста.
Білокачанну капусту нашаткувати.
Цибуля смажиться.
У казанку чи в каструлі з товстим дном розігріти трохи олії. Викласти порізану цибулю і, помішуючи, смажити на середньому вогні приблизно 5 хв.
Додаємо м’ясо.
Потім додати м’ясо і на середньому вогні смажити 20 хв., час від часу помішуючи, щоб м’ясо з цибулею не підгоріло.
Додаємо квашену капусту.
Після цього викласти квашену капусту, перемішати, додати трошки води (100-150 мл), накрити кришкою і тушкувати на малому вогні 15-20 хв.
Додаємо білокачанну капусту.
Далі викласти нашатковану білокачанну капусту, посолити, накрити кришкою і перемішати через 5-10 хв., коли капуста трохи зм’якне.
Додаємо гриби.
Слідом додати гриби, перемішати і тушкувати на малому вогні, накривши кришкою, приблизно 1,5 год. Час від часу страву слід помішувати і, при потребі, додавати потрошки воду.
Додаємо чорнослив.
На кінець до страви додати чорнослив, який перед цим слід помити. Все перемішати, накрити кришкою і тушкувати ще 30 хв.
Бігос готовий.
До столу страву подавати гарячою. Бігос готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 7976
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2015-02-02

Коментарі до цього рецепта (0):
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору