Суп-пюре з червоної сочевиці

Суп-пюре з червоної сочевиці.
Інгредієнти:
  • червона сочевиця - 300 г
  • морква - 150 г
  • ріпчаста цибуля - 150 г
  • часник - 4 зубчики
  • томатна паста - 1,5 ст. л.
  • мелена зіра (кумін) - 1,5 ч. л.
  • мелена солодка паприка - 1 ч. л.
  • чорний мелений перець - 1 / 4 ч. л.
  • олія соняшникова рафінована і / чи оливкова - 4 ст. л.
  • овочевий бульйон чи вода - 800 мл
  • сіль, лимонний сік - за смаком
  • зелень петрушки, сметана (при подачі) - за бажанням
Суп-пюре з червоної сочевиці. Інгредієнти.
Приготування супу-пюре з червоної сочевиці.

За поданим рецептом виходить дуже смачний та ніжний суп-пюре. А особливого смаку йому надають спеції, тому раджу їх не ігнорувати.
Якщо такий суп подавати без сметани (хоча вона тут дуже пасує), – то отримаємо ще й чудовий варіант пісної страви :)

Порізана кубиками цибулі.
Цибулю порізати кубиками.
Натерта морква.
Моркву натерти на терці.
Подрібнений часник.
Часник подрібнити ножем.
Цибуля з часником смажаться.
В каструлі, де буде варитися суп, розігріти олію, додати цибулю з часником і, помішуючи, смажити 5-6 хв. до м’якості цибулі.
Додаємо томатну пасту та спеції
Додати томатну пасту і спеції (зіру, паприку і чорний перець). Перемішати і посмажити 1 хв.
Додаємо воду.
Далі в каструлю влити воду чи бульйон.
Додаємо сочевицю та моркву.
Слідом додати натерту моркву, сочевицю і сіль. Накрити кришкою, довести до кипіння і на малому вогні варити 30 хв. до готовності сочевиці.
Подрібнюємо все до стану пюре. Суп-пюре з червоної сочевиці готовий.
Суп подрібнити блендером до пюреподібного стану, приправити лимонним соком і при потребі досолити. Якщо страва вийшла загуста, – влийте ще трохи бульйону чи води і ще раз доведіть до кипіння. Суп-пюре з червоної сочевиці готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 40641
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2015-03-02
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (7):Вікторія | 2015-03-02
Дякую!!! Це ж пісна страва!!!! Як доречно)))) Дякую))) Ще не отувала, але впевнена, що буде смачно)))
Віка | 2015-03-02
Який красивий суп, обовязково приготую.
Вікторія | 2015-04-06
Дуже смачний суп)) дякую за рецепт))
Люба | 2015-04-07
На здоров’я :)
Ірина Б.С. | 2015-04-15
А якщо сочевиця не червона? Взялась варити суп, а в наявності лише сочевиця зелена... Смак буде іншим?
Люба | 2015-04-15
Буде теж смачно, тільки трошки по-іншому :)
Олена | 2019-03-12
Це просто бомба) Щоправда додала ще туди ну буквально 50 г замороженого болгарського перцю. Смак дуже яскравий та насичений)Щиро дякую за рецепт та всім рекомендую)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору