Французький картопляний салат

Французький картопляний салат.
Інгредієнти:
  • картопля - 800 г
  • фіолетова цибуля - 100 г
  • зелень петрушки - півпучка
  • біле сухе вино - 50 мл
Для заправки:
  • оливкова олія - 80 мл
  • винний оцет (бажано білий) - 2 ст. л.
  • зерниста гірчиця - 1 ч. л.
  • сіль - 1 / 3 ч. л. або за смаком
  • чорний мелений перець
Французький картопляний салат. Інгредієнти.
Приготування французького картопляного салату.

Ось і ще одна пісна, але смачна страва на щодень – французький картопляний салат. Для цієї страви важливо вибрати «правильну» картоплю, яка б не розварювалась і під час нарізки зберігала форму. Подавати такий салат можна як окрему страву або як гарнір до м’яса чи птиці. З даної кількості інгредієнтів отримаємо 4 порції салату.

Картопля вариться.
Картоплю добре помити і відварити в мундирі до готовності у підсоленій воді.
Порізана дрібними кубиками цибуля.
Цибулю порізати маленькими кубиками.
Дрібно порізана петрушка.
Зелень петрушки подрібнити ножем.
Гірчиця з білим винним оцтом.
Готуємо заправку. В миску викласти гірчицю і влити оцет.
Додаємо оливкову олію і збиваємо вінчиком.
Додати сіль, перець і тоненькою цівкою вливати оливкову олію, інтенсивно збиваючи вінчиком.
Заправка готова.
Збивати до тих пір, поки заправка не посвітлішає і трошки не загусне.
Додаємо вино до картоплі.
Картоплю трошки вистудити, очистити від шкірки і порізати плястерками товщиною 5-6 мм. Додати вино, злегка перемішати і залишити на 10 хв.
Викладаємо всі інгредієнти в миску.
Потім до картоплі додати порізану цибулю, зелень і заправку.
Французький салат з картоплі готовий.
Акуратно перемішати, при потребі досолити і подавати до столу. Французький картопляний салат готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 11550
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2015-03-05

Коментарі до цього рецепта (0):
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору