Пшоняна каша з гарбузом та медом

Пшоняна каша з гарбузом та медом.
Інгредієнти:
  • гарбуз - 700 г
  • пшоно - 1 склянка (200 мл)
  • вода - 400 мл
  • родзинки - 2 ст. л.
  • барбарис - 2 ч. л.
  • цукор - 2 ст. л.
  • сіль - 1 / 2 ч. л.
  • вершкове масло - 50 г
  • імбир (порошок) - 1 / 2 ч. л.(за бажанням)
  • мед - за смаком
Пшоняна каша з гарбузом та медом. Інгредієнти.
Приготування пшоняної каші з гарбузом та медом.
Шматочки гарбуза в каструлі.
Гарбуз очистити від шкірки та насіння і порізати кубиками зі стороною 1-1,5 см. Викласти в каструлю, залити водою і на великому вогні довести до кипіння.
Додаємо пшоно.
Пшоно промити до чистої води. Також промити родзинки та барбарис.
Коли вода закипить, до гарбуза додати сіль, цукор, імбир, пшоно, родзинки та барбарис. Злегка перемішати, довести до кипіння, накрити кришкою і вже на малому вогні варити 15 хв.
Додаємо масло.
Потім на кашу рівномірно викласти шматочки вершкового масла, щільно накрити кришкою і помістити в розігріту до 150 °С духовку ще на 15 хв.
Пшоняна каша з гарбузом та медом готова.
Кашу перемішати, розкласти в порційні тарілки і полити медом. Пшоняна каша з гарбузом та медом готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 9590
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2015-03-06
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (4):Ірина | 2017-12-06
Надзвичайно смачна каша. Ми зробили без барбарису (не було), але додали трохи кориці. І закинули все разом в мультиварку – так що ще й надзвичайно простий рецепт. Дякую:)
Люба | 2017-12-06
Ірино, на здоров’я :)
Юлія | 2017-12-17
Це можна в скляній формі на газі готувати?
Люба | 2017-12-18
Юля, якщо форма вогнетривка, то можна.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору