Сирний пиріг з персиками

Сирний пиріг з персиками.
Інгредієнти для тіста:
  • вершкове масло (розм’якле) - 120 г
  • молоко (тепле) - 60 мл
  • жовток - 1 шт.
  • цукор - 1 ст. л.
  • сіль - 1 / 3 ч. л.
  • пшеничне борошно - 200-230 г
Інгредієнти для начинки:
  • кисломолочний сир або рікотта (у мене домашній сир) - 250 г
  • сметана (в мене 15%) - 120 г
  • яйця (великого розміру) - 3 шт.
  • цукрова пудра - 50 г
  • ванільний цукор - 1 ч. л.
  • персики свіжі чи консервовані - 2 шт.
  • дрібка солі
Сирний пиріг з персиками. Інгредієнти.
Приготування сирного пирога з персиками.

А сьогодні у нас надзвичайно ніжний і смачний сирний пиріг з персиками від відомого кондитера П’єра Ерме. Але до цього рецепта я внесла деякі корективи: кисломолочний продукт крем-фреш (який знайти в наших магазинах майже не реально) я замінила сметаною, трошки збільшила кількість продуктів для начинки і взагалі зробила пиріг більш солодким. А наступного разу я б ще додала більше персиків :).

Розтираємо масло з цукром.
Готуємо тісто. Розм’якле масло перетерти з цукром.
Додаємо молоко.
До масла додати жовток, сіль і ледь тепле молоко (~37 °С). Все ретельно перемішати до більш-менш однорідного стану.
Тісто.
Поступово додавати борошно та замісити м’яке тісто. Злегка його приплюснути (щоб потім легше було розкачувати) і помістити в холодильник мінімум на 4 год.
Блендером подрібнюємо сир зі сметаною.
Готуємо начинку. Сир зі сметаною подрібнити блендером до однорідного стану. Якщо сир однорідний, без грудочок, цей крок можна пропустити.
Збиваємо яйця.
Яйця збити з цукровою пудрою, ванільним цукром і дрібкою солі до світлої пишної маси.
Додаємо до яєць сир зі сметаною.
До збитих яєць додати сир зі сметаною і ще раз все збити міксером до однорідного стану.
Тісто у формі.
Тісто вийняти з холодильника і на присипаній борошном стільниці розкачати його в круг товщиною 2-3 мм. Розкачане тісто викласти у форму, яку попередньо слід змастити вершковим маслом, і сформувати бортики.
Виливаємо начинку на тісто.
На тісто вилити щойно приготовлену начинку. Краї тіста можна підрівняти.
Викладаємо порізані персики.
Персики нарізати тоненькими плястерками (приблизно 2 мм) та викласти на начинку. Пиріг помістити у заздалегідь розігріту до 200 °С духовку і випікати 35 хв.
Сирний пиріг з ананасами готовий.
Спечений пиріг повністю вистудити, щоб начинка добре схопилася, і подавати до столу. Сирний пиріг з персиками готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 8901
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2015-03-28

Коментарі до цього рецепта (3):Вікторія | 2015-04-21
Виглядає дуже смачно)) обов’язково спробую спекти))
Мар’яна | 2015-06-24
Дуже смачно! Недавно приготувала)) Який смачний! Мммммм....!!!! Пальчики оближеш! Цей сир (начинка) такий ніжний! До неї дуже пасує персик! А це тісто знизу в мене вийшло, чомусь, тверденьким) Але це навіть сподобалось)) Мої домашні дуже швидко Його з’їли! Одним словом, пиріг пішов на УРА!!!!
Марта | 2016-12-29
Дуже смачний.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору