Крем-суп з зеленого горошку

Крем-суп з зеленого горошку.
Інгредієнти:
  • зелений горошок (у мене заморожений) - 250 г
  • ріпчаста цибуля - 50 г
  • часник - 1 зубчик
  • вершкове масло - 50 г
  • вершки 20% - 30 мл.
  • овочевий, курячий бульйон або вода - 350-400 мл.
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
При подачі:
  • копчений лосось або підсмажена на вершковому маслі морква
Крем-суп з зеленого горошку. Інгредієнти.
Приготування крем-супу з зеленого горошку.

Зізнаюсь, коли вперше готувала крем-суп із зеленого горошку, не очікувала, що це буде аж так смачно. А в поєднанні з копченим лососем чи сьомгою він просто неперевершений. Такий суп так само чудово смакує з підсмаженою морквою. Для цього почищену моркву слід порізати маленькими кубиками зі стороною приблизно 5 мм, добре посолити і обсмажити на невеликій кількості вершкового масла, щоб морква трохи зм’якла. І, відверто кажучи, варіант з морквою мені подобається навіть більше, ніж з копченим лососем :) А ще крем-суп із зеленим горошком обов’язково сподобається Вашим діткам :) То ж готуйте на здоров’я і смачного!
Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 3 порції супу.

Дрібно нарізані ріпчаста цибуля та часник.
Цибулю порізати кубиками, часник подрібнити ножем.
Цибуля з часником смажаться.
В каструлі розтопити вершкове масло і обсмажити на ньому цибулю з часником до прозорого стану.
Додаємо зелений горошок до цибулі з часником.
Додати заморожений горошок і на середньому вогні смажити, помішуючи, 5 хв.
Наливаємо в каструлю воду чи бульйон.
Після цього в каструлю влити воду чи бульйон, довести до кипіння, посолити, поперчити, накрити кришкою і на невеликому вогні варити приблизно 10 хв.
Перетираємо горохове пюре через сито.
Потім суп подрібнити блендером до пюреподібного стану. На цьому етапі приготування можна зупинитись і в такому вигляді суп подавати до столу, заправивши його вершками. Але, для того щоб отримати власне крем-суп, горохове пюре слід перетерти через сито.
Вливаємо вершки до горохової маси.
Суп ще раз довести до кипіння, додати вершки, перемішати і розлити в порційні тарілки.
Крем-суп з зеленого горошку готовий.
Подавати суп зі шматочком копченого лосося (його можна скрутити квіточкою, як це показано на фото) або з підсмаженою на вершковому маслі морквою (як підготувати моркву я описала в передмові до рецепту). Крем-суп з зеленого горошку готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 5103
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2015-04-01

Коментарі до цього рецепта (6):Оля | 2015-05-09
Щойно зробила, це дійсно неймовірно смачно, ніжно і незвично. Ми їли з запеченим лососем, це щось! Дякую за ідею)
Люба | 2015-05-09
Оля, на здоров’я! Мені приємно, що Вам сподобався рецепт :)
Любов | 2015-12-13
Сьогодні зварила супчик за вашим рецептом з морквою... ну це надзвичайно смачно!!! Дякую за рецепт!
Люба | 2015-12-13
На здоров’я :)
Адріана | 2016-09-15
Доброго дня, а чи можна замінити заморожений горошок на консервований? і як це може повпливати на смак супу?
Люба | 2016-09-15
Адріано, цей суп готується лише зі свіжого або замороженого горошку.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору