Бефстроганов

Бефстроганов.
Інгредієнти:
  • яловичина - 500 г
  • сметана - 200 г
  • вода або м’ясний бульйон - 150 мл
  • ріпчаста цибуля - 250 г
  • томатна паста - 1 ч. л. без вершка
  • пшеничне борошно - 1 / 2 ст. л.
  • вершкове масло - 1 стл. л.
  • соняшникова рафінована олія - 2 стл. л.
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • зелень петрушки - за бажанням
Бефстроганов. Інгредієнти.
Приготування страви «Бефстроганов».

Бефстроганов або яловичина по-строганівськи дуже смачна страва з тоненько нарізаного м’яса в ніжному сметанковому соусі. Зазвичай, для цієї страви беруть найніжніший шматок яловичини: вирізку, надниркову частину або, як в моєму випадку, полядвицю. Але, я думаю, що Бефстроганов можна приготувати з будь-якого шматка яловичини, – головне його добре відбити і трохи довше потушкувати. А сметану для соусу я б радила брати солодку, краще домашню сепараторну, – тоді і страва смачнішою буде, і сметана точно грудками не візьметься :)

Нарізаємо і відбиваємо яловичину.
М’ясо нарізати поперек волокон тоненькими шматками товщиною 5-7 мм. Трошки відбити.
Нарізаємо яловичину смужками.
Відбиті шматки м’яса нарізати смужками шириною приблизно 1 см.
Обсмажуємо яловичину.
На сковорідці розігріти вершкове масло та соняшникову олію і на великому вогні, помішуючи, швидко обсмажити м’ясо. Важливо, щоб м’ясо власне смажилось, а не тушкувалось, тому викладати на сковорідку його слід в 2-3 заходи.
Виймаємо на тарілку обсмажене м’ясо.
Обсмажені шматочки м’яса шумівкою чи лопаткою з отворами викласти на тарілку.
Обсмажуємо цибулю і додаємо борошно.
Ріпчасту цибулю порізати маленькими кубиками і на жирі, що залишився після смаження м’яса, трошки обсмажити її до прозорого стану. Потім до цибулі додати борошно, перемішати і на середньому вогні смажити ще 1-2 хв. При потребі, можна додати трошки олії.
Додаємо до цибулі обсмажене м’ясо і воду.
Цибулю залити водою чи бульйоном, перемішати, додати обсмажене м’ясо, посолити, поперчити, довести до кипіння, накрити кришкою і на малому вогні тушкувати 30-35 хв. або до м’якості м’яса.
Додаємо в сковорідку сметану і томатну пасту.
Після цього в сковорідку додати сметану і трошки томатної пасти. Перемішати і під кришкою на малому вогні тушкувати ще 7-10 хв. Густину соусу можна підкорегувати, додавши до страви трішки води чи борошна. Готову страву залишити на 10 хв., щоб вона настоялась. Після цього подавати до столу. Я подавала з картопляним пюре.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 10490
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2015-04-26

Коментарі до цього рецепта (5):Вікторія | 2015-04-30
Сьогодні приготую)))) Дякую за рецепт.
Вікторія | 2015-05-05
Вийшло дуже смачно)))
Люба | 2015-05-05
Щиро Вам дякую за коментарі :)
Світлана | 2015-08-18
Ви Молодець.
Люба | 2015-08-18
Спасибі :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору